Тате каза, че ще ми купи колело, ама друг път!

...
Тате каза, че ще ми купи колело, ама друг път!
Коментари Харесай

Любимите български филми и сериали, които да гледаме по празниците

" Тате сподели, че ще ми купи колело, но различен път! " - помните ли по кое време чухте тази крилата фраза за първи път?

Дори да не сте гледали " Куче в чекмедже " като деца, сигурно знаете цялостен репертоар с паметни реплики от обичани български филми.

В тях Стефан Данаилов се наслаждаваше на " страшните очи " на Цветана Манева зад кормилото на образователната " Лада ". Таралежите криеха тухлите на Вълчо Камарашев, който искаше да построи гараж за " Форд " -а си върху тяхното игрище. Катето Евро пееше " една ария, в която се приказва за обич, разлъка и още нещо ". Момчетата от " Вчера " се учеха, че това, което прошепнеш, би трябвало да имаш кураж да го кажеш високо. А " детето инатче " Янина Кашева обичаше да държи своя обичан Иван Иванов за ушите, до момента в който го целува, с цел да не избяга.

Хубавото българско кино е идеалният вид за положително превозване на цялото семейство в трите следващи почивни дни към Трети март.

Сега можете да го откриете на едно място в EON Видеотека от Vivacom - типичен остарели филми, модерни заглавия (включително българските оферти за " Оскар " ), както и цели сезони на най-гледаните нови сериали.

EON Видеотека неотдавна беше актуализирана напълно и към този момент има над 30 000 заглавия с игрално кино, сериали и документалистика. Тя е с интуитивна навигация сред жанрове, канали и известни заглавия, а AI-алгоритъмът ѝ дава рекомендации съгласно самостоятелните ви желания.

Дори в случай че тръгвате на по-дълъг път за празниците, можете да си пуснете кино лентата или епизода офлайн през телефона и да продължите оттова, докъдето сте стигнали.

Затова избрахме няколко заглавия от сбирката на EON с обичани български филми и сериали:

" Комбина " (1982)

" Много здраве имаш от Ален Делон ": Това беше основната фраза, с която незабравимият Иван Иванов успяваше да проникне все по-надълбоко във варненска престъпна формация.



Героят му Вас е ченге под прикритие, което проверява скица за валутни измами и наркотрафик. Филмът е изненадващо завладяваща история за " подземния свят " в комунистическа България - и предвещава какво ще се случи с момчетата от спортните учебни заведения след 1989 година

Ще го видите в компанията на Ваня Цветкова и Николай Сотиров, под режисурата на Никола Рударов.

EON Видеотека включва и още филми с огромния Иван Иванов като " Лавина " и " Мярка за неотклонение ".

" Дами канят " (1980)

Никой не може да устои на младия Стефан Данаилов като автоинструктор от малко градче, в който са влюбени всички дами. Или съвсем всички. " Дами канят " е наложителна класика - доста радостна, само че и горчиво тъжна фотография на България от 80-те. Докато Надя Тодорова рецитира " Вземи ме, лодкарю, на своята ладия лека... " на Ламбо, а ревностните му ухажорки го преследват на всички места, неговият воин тъгува по единственото момиче, което не желае нищо от него.



Освен Мастъра тук ще видите и най-великите български актриси - Невена Коканова, Цветана Манева, Мария Статулова, Мариана Димитрова, Илка Зафирова, Доротея Тончева. Режисьорът е Иван Андонов, а сюжетът е на Георги Мишев, с помощта на който се раждат фразите " Ти знаеш ли, че имаш страшни очи! ", " Когато приказваш с мене, ще мълчиш ".

Видеотеката включва още куп заглавия с огромния Стефан Данаилов - " Понеделник заран ", " Търновската кралица " и други А в случай че си търсите още типичен български комедии, в които да видите всички звезди на едно място - ще намерите и " Оркестър без име ", " Двойникът " и други

" Войната на таралежите " (1979)

Помните ли времето, в което децата пред блока бяха повече от паркиралите коли и играеха на всевъзможни игри, които " изправяха косите " на възрастните? Ако желаете машина на времето - " Войната на таралежите " е вашият избор, който можете да гледате и със своите деца.



Главните герои са група хлапета, които едвам изкарват тройки по математика при класната Добрева, само че са свързани от ужасно другарство, храброст и нюх за чест и достолепие в свят, доминиран от тесногръди и груби учители, родители, съседи и полицаи.

Маляка, Камен и приятелите му мечтаят за свое игрище с баскетболен панер и се постанова да измислят серия от гениални проекти, с цел да се оправят с непрекъснатите спънки по пътя си.

В EON Видеотека можете да гледате и " Таралежите се раждат без бодли ", " Куче в чекмедже ", " Изпити късно ", " Горе на черешата ", " С деца на море " и други

" Каръци " (2015)

Какво се случва с поколението след порасналите " таралежи "? Новото българско кино дава сложния отговор на този въпрос. " Каръци " на режисьора Ивайло Христов демонстрира живота на група младежи от малко градче - макар че е сниман през 2015, ще разпознаете себе си в тази история даже в случай че сте израснали през 90-те.

Ованес Торосян и Елена Телбис влизат в функциите на Коко и Елена. Той е дете на постоянно изчезнали Skype-родители, тя - на гневна и алкохолизирана самотна майка. Той е бясно влюбен в Елена, а Елена е влюбена в музиката - или в клишето за музиката. Двамата другари на Коко са подготвени на всичко, с цел да спасят сърцето му от болката.



Чернобялата визия на " Каръци " може да наподобява песимистична, само че в действителност е отчайващо сантиментална. Когато изгледате кино лентата, ще ви се прииска да останете в компанията на героите и да се запитате къде ли са те в този момент, след следващото им " Айде довиждане ".

" Каръци " е един от филмите, които България беше предложила за номинация за " Оскар " за чуждоезично кино. В EON Видеотека можете да гледате и " Тилт ", и " Съдилището ", които също бяха селектирани за тази категория.

" Шекспир като улично куче " (2023)

Данко е дете на улицата - будно, яростно и самотно момче, със здрави юмруци и разум, който помни всичко от Шекспир наизуст. Хлапе с нюх за театъра и с гений за бокса, Данко би трябвало да избере кой да бъде и по какъв начин да избави най-близкия си човек.



Неговият " татко " и настойник Чаво (Захари Бахаров) е въодушевен от действителен човек, за който режисьорът Валери Йорданов основава този филм.

Елеонора Иванова е една от изгряващите звезди на българското кино, която прави мощна роля в " Шекспир като улично куче ", а сътрудниците ѝ са дебютанти с отличен старт на екран. И е доста добра концепция за гледане с Gen Z-тата вкъщи.

" Дяволското гърло "

Криминалният сериал с Теодора Духовникова и Владо Карамазов е едно от заглавията, което можете да гледате на " маратон " през почивните дни.

Историята свързва една непредвидена композиция от облици за следствието на поредност от тежки закононарушения в Смолян. Героят на Карамазов е Филип - потомствен служител на реда, роден в фамилията на авторитетния локален областен прокурор. Негова партньорка става Миа Язова - престъпен профайлър от София, изпратена от ДАНС поради сериозността на случаите.



Целият първи сезон е разполагаем за гледане в EON Видеотека - а на 29 февруари е премиерата на новия сезон " Дяволското гърло: Есента да демона ", в който Филип и Миа се събират на следствие във Велико Търново.

Сериалът " Лъжите в нас " също може да ви хареса, в случай че приключите с " Дяволското гърло " и се оглеждате за драма с престъпен колорит и комплицирани фамилни връзки.

" Откраднат живот "

Търсите си забавна история и мощни облици, в които можете да видите огромните модерни български артисти на едно място? Всички епизоди от 11-те сезона на здравната драма " Откраднат живот " са разполагаем за вас.



Владо Пенев, Емил Марков, Марта Вачкова, Юлиан Вергов, Мария Каварджикова, Йоана Буковска, Димо Алексиев, Ралица Паскалева, Наум Шопов-младши, Ернестина Шинова са единствено част от имената на екран.

С над 500 епизода, обхващащи всички вътрешни драми в огромната болница, любовни интриги и напрежение, няма късмет да скучаете през идващите седмици.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР