Tata Steel Ltd. планира да съкрати до 3 000 работни

...
Tata Steel Ltd. планира да съкрати до 3 000 работни
Коментари Харесай

Tata Steel съкращава 3 000 работни места в Европа

Tata Steel Ltd. възнамерява да редуцира до 3 000 работни места в Европа, с цел да понижи разноските си, предава Bloomberg. Около две трети от съкратените ще бъдат офис чиновници, оповестиха от компанията.

" Стагниращото търсене на стомана в Европейския съюз и международното свръхпредлагане бяха усложнени и от комерсиалните спорове, които трансфораха в Европа в място, в което се стоварва международният остатък ", споделиха от индийската Tata Steel.

Европейската стоманена промишленост се намира в сложен интервал: търсенето понижава, международният стопански напредък се забавя, а опасността от задгранични снабдители, в това число от Турция, Русия и Китай, е непрекъсната.

British Steel Ltd., вторият максимален производител на стомана във Англия, бе подложен в разпродажба през май, а по-късно добит от китайската Jingye Group Co. Търсенето в Европейския съюз ще се свие с 3,1 % тази година, предизвести асоциацията Eurofer.

Печалбата (EBITDA) на Tata Steel в Европа потъна с 90 % до 31 милиона паунда ($40 милиона) през първите шест месеца на фискалната година, започваща от април. Приходите са 3,25 милиарда паунда за същия интервал.

По-рано Tata Steel опита да сплоти сили с немската Thyssenkrupp AG, само че предлагането бе отхвърлено от европейските антитръстови регулатори. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР