„Тата Нано“ - най-евтиният автомобил в света, с продажна цена

...
„Тата Нано“ - най-евтиният автомобил в света, с продажна цена
Коментари Харесай

Спряха производството на най-евтиния автомобил в света

„ Тата Нано “ - най-евтиният автомобил в света, с продажна цена от едвам 1 500 американски $, ще бъде спрян от произвеждане, съобщи „ Хабертюрк “.

Превозното средство се предлага на пазара от 2008 година, само че през юни предходната година са били продадени 237 броя, до момента в който през същия месец на актуалната година е създаден едвам един автомобил от този модел.

Именно неналичието на търсене е причина индийската компания „ Тата Моторс “ да разгласи завършек на продажбата на модела „ Нано “ от началото на идната 2019 година.

Миниатюрният автомобил с тегло 600 - 650 кг разполага с четири порти, двуцилиндров 624 кубиков мотор и може да развива до 105 километра в час. По данни на производителя обаче все по-малко и по-малко хора се интересуват от този модел и за целия предишен месец нито един автомобил не е бил поръчан за експорт. За съпоставяне през юни предходната година са били експортирани 25 броя, написа БГНЕС.

Проектираната като „ национална кола “ не съумя да се наложи макар ниската си цена. Основните аргументи за това се оказаха ниската степен на надеждност и неналичието на сигурност за лидера и пасажерите.

След стартирането на автомобила на пазара през 2008 година, от „ Тата “ бяха принудени да подхващат ограничения и да създадат редица усъвършенствания. Те доведоха до доста покачване на цената, която доближи 2899 $, само че „ Нано “ все по този начин продължи да се проваля на тестванията за сигурност.

Въпреки неуспеха на „ Тата Нано “ обаче индийският пазар изживява същински взрив в търсенето на моторни транспортни средства. Продажбите на леки коли през юни са нарастнали с 38%, а тези на товарни коли с цели 42%.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР