Тасула Зисаки е автор на книгата „Гражданската война в Гърция

...
Тасула Зисаки е автор на книгата „Гражданската война в Гърция
Коментари Харесай

Тасула Зисаки-Хили идва в Стара Загора на 22 януари

Тасула Зисаки е създател на книгата „ Гражданската война в Гърция (1946 - 1949 г.) и ориста на политическите емигранти “. Книгата съдържа разкази на емигранти и децата им, които живеят в насилствена емиграция повече от 30 години в Чехословакия и в други някогашни социалистически страни. За първи път те споделят за най-значимите моменти от живота си в окупирана Гърция и по време на Гражданската война, за първите прекарвания и страсти в чужбина, за носталгията по родината. Спомнят си за компликациите при установяването в Чехословакия, за репатрирането и страстите при завръщането си в Гърция.
Тасула Зисаки е родена в Румъния, израснала е в България и към този момент 17 години живее в Чехия. Тя е гъркиня с британски паспорт, само че приема България за своя татковина. Говори за страната ни в суперлативи. Смята, че Балканите са едно от най-красивите места на земята и че българите са хора с необятни души, “помогнали ѝ по пътя на образуването и израстването. "
Срещата е от 18:00 часа в Арт фоайето на Радио Стара Загора, ул. „ Св. княз Борис I “ 75. Организатори са библиотека " Родина ", Радио Стара Загора и издателство ”Жанет 45”, със специфичното присъединяване на писателя Йордан Велчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР