Таша Стурм, лабораторен техник от колежа Кабрило в Калифорния, е

...
Таша Стурм, лабораторен техник от колежа Кабрило в Калифорния, е
Коментари Харесай

Микроби от отпечатъка на 8-годишно дете след игра навън

Таша Стурм, лабораторен механик от колежа Кабрило в Калифорния, е направила изключителни фотоси, които илюстрират разнообразния свят на микробите, живеещи в нашата кожа, написа Bored Panda. Това блюдо на Петри е цялостно с бактерии, дрожди и гъбички, които са били открити на ръката на 8-годишния й наследник, откакто детето играло на открито.

Стурм е употребила триптичен соев агар, който образува желеподобен гел, съвършен за развъждане на микробни култури. След като сина й потопил ръката си в гела, тя го съхранила и дала време на бактериите да се развият. Въпреки, че резултатът следва да се преглежда като биологична заплаха, би трябвало да отбележим, че да имаме бактерии по ръцете и кожата ни е изцяло обикновено. Излагането на кожата на лимитирани количества и типове бактерии обезпечава мощна имунна система и положително чревно здраве.

Различните забележими структури на тези бактериални колонии отразяват микроскопичните им характерности. Микробите с и без защитни мембрани или камшичета (които им разрешават да плуват) основават колонии от разнообразни цветове, форми, текстури и размери.

Вижте микробите тук.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР