Тарторът на схемата му уредил кола – Мерцедес, край Средец

...
Тарторът на схемата му уредил кола – Мерцедес, край Средец
Коментари Харесай

1000 евро взимал сърбинът каналджия, за да закара 10 мигранти до София

Тарторът на схемата му уредил кола – Мерцедес, край Средец качил бежанците, които трябвало да транспортира до столицата

1000 евро е сумата, която са дали обещание на сърбина каналджия Милутин Корчула, с цел да прекара 10 мигранти от Средец до София. 4500 евро платил всеки от бежанците за цялото трасе от Истанбул до Германия, като парите се разпръсквали по веригата.

Това разкри юристът на 46-годишния сърбин Милутин Корчула, която на 18.09.2022 година е бил хванат от полицейски чиновници в региона на отбивката за Българово в кола, цялостна с незаконни мигранти. 

Днес Районният съд гледа мярката за неотклонение на чужденеца. Съдия Андон Вълков уточни, че има задоволително доказателства той да остане в ареста и му наложи най-тежката мярка- задържане под стража за тежкото закононарушение. 

В коридорите на правосъдната палата, служебният бранител на Корчула – юрист Хаджиев описа детайлности от следствието.

„ Корчула е от Белград. Там работи като строител – фаянсаджия, има щерка -студентка, а жена му е болна. Негов сътрудник, също строител, му предложил да взе участие в схемата, като го подвел, че за 1 ден ще изкара 1000 евро, в случай че закара група чужденци до столицата на България. Милутин се съгласил, защото за тях това са доста пари. Друг човек му уредил лекия автомобил – Мерцедес и му дал пари за хотел в България. Чрез телефонна връзка са му обяснили къде ще го чака групата и той отишъл на мястото. Там е имало 11-и човек, който очевидно е уредникът. Когато паркирал на уговореното място, бежанците за секунди се качили в колата и потеглил. Той също се е стреснал от тях, само че е бил самичък и не е знаел какво да прави. Затова изпълнявал каквото са му наредили. Съдействал е на органите на реда и признава виновността си “, сподели бранителят му.

В правосъдната зала стана ясно, че седем от бежанците са били в купето, когато екипи на Второ РУ-Бургас е спрял автомобила с хърватска регистрация край разклона за Българово. Други трима от мигрантите били в багажника.

Когато Мерцедесът спрял, задното стъкло било леко свалено, по този начин униформените забелязали сенките на незаконните пасажери и незабавно ги задържали.

Това е един от многото случаи през последните дни в Бургаска област със арестувани каналджии и мигранти. Въпреки " ограниченията " и войната, която разгласи министър Иван Демерджиев на бежанците, незаконният трафик в този момент е най-процъфтяващият бизнес у нас, от който се вадят бързи и лесни пари!
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР