Търсят връзка с разстрела на жена пред Съдебната палата в

...
Търсят връзка с разстрела на жена пред Съдебната палата в
Коментари Харесай

Версия: Къро гръмнат от местни бандити

Търсят връзка с разстрела на жена пред Съдебната палата в Кейптаун
Автомобил таран разрушил портала на къщата

Красимир Каменов-Къро, жена му, телохранителят и икономката им са разстреляни в Кейптаун от локални гангстери, най-вероятно за почистване на сметки от трафик на дрога. Това гласи главната версия на полицията в Южна Африка, която към този момент съвсем изключва появяването на углавен отряд от България или друга непозната страна, който да е подготвил и направил толкоз самонадеяно и брутално ликвидиране. Разследването обаче е в самото начало и към момента не са наапълно отхвърлени и други версии, свързани и с легалния, и незаконния бизнес на Къро в България, в това число и вероятността да е премахнат поради провалилия се атентат против основния прокурор Иван Гешев.

Както писа “Труд news ”, 55-годишният Къро, втората му жена - манекенката Гергана и двама души от личния състав на имението им бяха надупчени с патрони, откакто отряд маскирани убийци нахлу в имението им в баровския квартал Контанция на Кейптаун. Улиците там са опасани от камери, а дворовете - оградени с непристъпни зидове. За да стигнат до къщата на Къро, маскираните нарушители разрушили с автомобил таран входната врата и ликвидирали до крайник всички в дома. Този почерк е чужд за българската мафия - от над 200 убийства на мутри у нас, има единствено едно, при което дружно със строителния лъжец Митко Дамянов бе убита и брачната половинка му Наталия и то тъй като видяла и евентуално познала наемния палач. Като се изключи разстрела на бай Миле и петима от хората му, осъществен от минимум 5-6 души с два автомобила, съвсем няма случай убийците да са на огромни групи, по простата причина, че все един от тях може в миналото да пропее, да стане предпазен очевидец и “да изпържи ” цялата група.

Вчера представителят на полицията в Кейптаун Малкълм Поджи заяви, че по същото време, когато към 8 ч в четвъртък убийците нападат дома на Къро, на улицата пред Съдебната палата е убита и жена. Към нея се прибилижили неколцина въоръжени мъже, разкрили огън и когато тя паднала в локва кръв, избягали. На този стадий не са известни претекстовете и за двете стрелби, сподели Поджи и евентуално полицията търси връзка сред двете мафиотски убийства.

Тихомир Безлов, старши анализатор в Центъра за проучване на демокрацията:
Екзекуцията може да бъде обяснена с кокаинови канали



В ЮАР над 40 пъти повече убийства от България

За убийството на Къро има хипотези, които са свързани с България, само че и такива, които са свързани с Южна Африка и световните престъпни мрежи. Разстрелът може да бъде пояснен с присъединяване му в кокаинови канали в ЮАР, разяснява през вчерашния ден Тихомир Безлов, страши анализатор в Центъра за проучване на демокрацията.
“В ЮАР българската престъпна общественост е доста дейна. По-точто тя е българо-сръбска и е доста авторитетна мрежа от разнообразни видове - от обири на коли, противозаконни цигари до кокаиновите канали ”, уточни още Безлов. Той вижда “не доста български почерк на ликвидиране ”, тъй като “обикновено фамилиите не се закачат ”.
“През последните години Къро губеше активи, губеше доходи в България и очевидно се е опитвал да ги възвърне ", сподели Безлов и добави, че ЮАР е извънредно рискова в престъпно отношение страна, защото там годишно има към 47 убийства на 100 000 души от популацията, до момента в който в България това число е 1,3.

Министерство на вътрешните работи шефът Иван Демерджиев:
Пращаме в ЮАР наш криминалист



Полицията ни с акция против мутри

“МВР е подхванало дейности да придобие цялата информация във връзка убийството на Красимир Каменов - Къро в Република Южна Африка. В момента сме в връзка с управляващите в ЮАР и има увещание, че ще бъде позволен наш представител, който да отиде на място и да се запознае с хода на следствието ”, съобщи през вчерашния ден служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. Той описа, че през 2018 година има сходно ликвидиране на българин и неговата брачна половинка в Кейптаун (виж материала за случая с Анжело) и разгласи, че Министерство на вътрешните работи ще направи всичко опция да откри връзките сред тези събития и предишни събития.
“В тази връзка са обединени напъните на всички служби и се работи интензивно. Със заповед на основния секретар на територията на цялата страна протича интервенция, ориентирана към представители на престъпния свят, способни да извършат тежки закононарушения. Целта е да се открият връзките и аргументите, довели до това закононарушение, да се открият причинителите и така наречен поръчители ”, сподели още Демерджиев.

Семейство българи разстреляни по сходен метод



Анжело Димов и фамилията му, снимани приживе.

Открито копие на персонална карта на Къро

Семейство българи бяха разстреляни през февруари 2018 година в дома им в предградието Бергвилет на Кейптаун. Според локални публицисти убийството им и това на Красимир Каменов-Къро поразително си наподобяват.

Труповете на Анжело Димов (50 г.) и брачната половинка му Незабравка (47 г.) били открити на 13 февруари. По сходство на убийството на Къро, убийците изчакали детето им да е на учебно заведение и тогава изпълнили пъкления си проект. Анжело и Неси били убити в главите, кучето им също било убито.

Според управляващите в Кейптаун против Анжело Димов се водело дело за измами с кредитни карти в Белвил. Затова една от версиите бе, че двойното ликвидиране е обвързвано с активността на мъжа. През 2019 година сръбски медии оповестиха, че убийството на Димов било възмездие на сръбската мафия в Южна Африка. Гангстерската война сред българската и сръбската мафия там почнала поради открадната пратка кокаин, твърди “Курир ”.

Интересен факт е, че при обиск на Димов през 2013 година в Кейптаун у него било открито копие на персоналната карта на Красимир Каменов. По-късно Къро изяснява, че имали проекти да вършат нещо. “Но след това открих различен човек, този не е способен ”, дава отговор Къро пред южноафрикански публицист.

Местни медии писаха след убийството, че се допуска, че Димов е член на българската мафия, която се занимавала с измами с банкови карти, опиати и контрабанда на артикули, вариращи от тютюн до диаманти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР