Търсят се младежи между 14 и 25 годишна възраст, които

...
Търсят се младежи между 14 и 25 годишна възраст, които
Коментари Харесай

Първият национален отбор по киберсигурност се създава с подкрепата на МЕУ


Търсят се младежи сред 14 и 25 годишна възраст, които да показват страната на EU Cybersecurity Challenge -2023 в Норвегия

Министерството на електронното ръководство поддържа основаването на първия народен тим по киберсигурност. Българският отбор ще показа страната ни на Е вропейското състезание по киберсигурност, което ще се организира през месец октомври 2023 година в Норвегия.

EU Cybersecurity Challenge се провежда от ENISA (Агенция на Европейския съюз за киберсигурност) с упоритостта да провокира най-големите млади гении в региона на киберсигурността и киберзащитата в цяла Европа. До момента влиятелният кибер конгрес е имал седем издания, като предходната година водач измежду участниците става тимът на Дания.

В България към този момент стартира търсенето на кибер гении сред 14 и 25 годишна възраст . Националният ни отбор ще се селектира след серия от вътрешни надпревари, като водеща ще бъде оценката на специалистите в областта на киберсигурността: Аспарух Гавраилов, Пресиан Янкулов, Пламен Калчев, Павел Георгиев и Евгени Събев. Квалификациите ще се провеждат с поддръжката на МЕУ и Националният координатор по киберсигурност за България, Петър Кирков.

Първият квалификационен рунд за българските участници ще се организира онлайн на 18-19 март 2023 година, като част от конференцията Security BSides Sofia 2023. За да станат част от българският тим младите гении ще би трябвало да се оправят с редица проблеми, задания и провокации в разнообразни области на киберсигурността.

МЕУ пожелава триумф на всички млади български кибернадежди, които сигурно с горделивост и чест ще показват страната ни!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР