Търсят се медици, говорещи руски и украински език. Идеята е

...
Търсят се медици, говорещи руски и украински език. Идеята е
Коментари Харесай

Търсят медици с руски и украински език

Търсят се медици, говорещи съветски и украински език. Идеята е да те да оказват помощ с превод на сътрудниците си от незабавна помощ, както и на пациентите бежанци, които не приказват български. Това оповестиха от Асоциацията на работещите в незабавна здравна помощ (НАРСМП).

От асоциацията набират рускоговорящи медици, които са подготвени да дават телефоните си за денонощни преводи в действително време на екипите на ЦСМП и незабавните отделения в страната. Инициативата е безплатна в интерес на лекарите и пациентите им - бежанци от Украйна.

„ При набиране на задоволително хора можем да създадем график и да предоставим телефоните си на Министерство на здравеопазването да ги популяризира до всички филиали на центровете за незабавна помощ и всички незабавни отделения ", споделят от НАРСМП.

Задачата на тези медици е по телефона в действително време да оказват помощ с превод на сътрудниците си, които не владеят съветски език, за снимане на анамнеза и осъществяване на обзор, както и за обяснение на пациентите какви лечебнодиагностични дейности ще им бъдат прилагани.

От помощта им ще имат потребност и пациентите и техните близки, владеещи единствено руски/ украински. Това също ще е належащо, с цел да се снеме точна анамнеза, да се изясни какво да вършат по време на прегледа и какво ще им бъде направено, с цел да бъдат диагностицирани и лекувани.

Желаещите да се включат могат да попълнят декларация във Facebook страницата на Националната асоциация на работещите в незабавната здравна помощ.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР