Търсят причините за смъртта на издирвания с червена бюлетина на

...
Търсят причините за смъртта на издирвания с червена бюлетина на
Коментари Харесай

Брат Галев се прибра и изненадващо умря

Търсят аргументите за гибелта на търсения с алена бюлетина на Интерпол
Проверяват и версия дали не е докаран като мъртвец поради последно предпочитание да бъде заровен в България 

Тялото е в София за аутопсия

Имението в Ресилово, отнето по иск на КПКОНПИ с решение на Кюстендилския областен съд, само че делото към момента не е завършило и съгласно дупничани сега там живее брачната половинка на Ангел - Радмила, която има частна школа по художествена гимнастика.

Каква е повода за неочакваната гибел на Ангел Христов - Геле, единият от по този начин наречените Братя Галеви, по кое време е настъпила тя, какъв брой време по-късно е обявено за нея и кой стои зад небрежно скалъпеното опело и заравяне. Това са част от въпросите, сложени от прокуратурата, която образува досъдебно произвеждане и анулира траурните церемонии в Дупница.

“Работи се по всички версии, в това число и по тази, че Ангел Христов не е бил жив, а единствено тялото му е вкарано в България ”, разгласи през вчерашния ден служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. От думите му излезе надали не, че някой е извършил предсмъртното предпочитание на Геле след 11 години в конспиративност зад граница да бъде заровен на родна земя.

Засега е ясно единствено, че при първичния оглед на тялото на 54-годишния мъж не са открити следи от насилствена гибел. След анулацията на траурните церемонии трупът от моргата в Кюстендил е закаран за аутопсия в София и се чака заключението на правосъдните медици. На първо място те би трябвало да потвърдят, че умрелият е Ангел Христов, в случай че трбява и с ДНК разбори. Втората им задача е да открият повода за гибелта, която може да е естествена - инсулт, инфаркт и т. н. Освен това те работят с методика, посредством която по положението на вътрешните органи дефинират с приблизителна акуратност кога настъпила гибелта. Вземат се и проби за всевъзможни типове токсични субстанции, резултатите от които излизат след към месец, само че също по косвени данни може да се разбере дали мъртвецът е бил токсичен.

При всички случаи обаче появяването на българин, търсен с алената бюлетина на Интерпол по целия свят, освен в България, а и в личното му имение в дупнишкото село Ресилово, без значение дали той е жив или мъртъв, към този момент е скандал.

Връщането на Геле, че дори и в ковчег, прави за смях цялото Министерство на вътрешните работи, ДАНС, ДАР и всички техни партньорски служби, които толкоз години не сколасаха да открият дирите му. Но пародията продължава, тъй като Демерджиев и хората му през вчерашния ден още не можеха да излязат с явен отговор с какви документи, през кой граничен пункт и от коя страна на света е дошъл Брат Галев. Знаеше се единствено, че чиновник от общината в Дупница е издал смъртния му акт, без да уведоми полицията. Но факт - от 15 години Дупница е нещо като българската Сицилия, там всеки може да се появи и изчезне, да бъде опят и заровен, без да разбере никой от управляващите - от кварталния служител на реда в с. Ресилово до началника на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Кюстендил, от селския кмет до кмета на града или кмета на регионалния град. По същия метод властта и преди 15-20 години не знаеше нищо за Братя Галеви, техните парцели и бизнеса им, а гардовете им се разхождаха с автомати.

Много е забавно също дали Ангел Христов има мобилен телефон, от кой оператор и дали инцидентно в този телефон попадат и контакти с лицето Пламен Галев. Дано опитат нашите Емил Боевци и Авакум Заховци да засекат локациятана на същинския Галев, че току виж и той се оказал в Ресилово (неслучайно това село, където е имението, дупничани на подбив назовават Резилово). Вчера към този момент дойдоха известия, че кюстендило-дупнишката полиция се е сетила за вероятността и Пламен Галев да е дошъл в България, придружавайки своя “брат ”. Та по тази причина униформените обискирали 4 адреса в Кюстендилско (тайна е къде тъкмо - б. р.) и по заповед “от горе ” били затегнати ограниченията по ГКПП-тата.

Гардовете им държат и до момента Дупница
Разследват техен приятел за изгубването на Янек
Грижат се за имуществата на босовете



Васил Капланов-Каплата бе разследван за изгубването на Янек, само че до момента доказателства не са немерени. Не е открит и Янек.

Аверите на братя Галеви не престават да господстват и безчинстват в Дупница, въпреки босовете им да ги няма, настояват локалните хора. Гардовете, работили за многочислената тежко въоръжена защита на Ангел и Пламен, в този момент дирижират града. Всички заведения са техни, а парцелите на Галеви си седят непокътнати.

Бодигардът на Пламен Галев пък влезе и в политиката. Георги Градевски - Конъна (Прякорът идва от филмовия воин Конън Варварина - б. р.) е самостоятелен общински консултант. Той беше и претендент за народен представител от партия “Ляв съюз за чиста и свята република ” в Кюстендилско. Градевски бе измамен под правосъдна отговорност по мегаделото на Братя Галеви за проведена незаконна група дружно в Владимир Ангелов-Стъклето и Апостол Чакалов-Тоци. Лежа 9 месеца в следствения арест на Национална следствена служба. Осъден беше на 6 месеца пробация по друго дело - за нанесен побой над 19-годишен юноша в дупнишката дискотека “Фейсис ” през 2008 година

През 2020 година Конъна беше арестуван за провокиран скандал и последвали закани с револвер против ромско семейство. Той обаче отхвърля да е работел за Галеви. Друг някогашен охранител на Братята пък беше погубен на 11 март 2014 година 28-годишният Николай Радев, прочут с прякора Отвертката, бил намушкан в корема в заведението “Колата ” в Дупница, а по-късно умря в болничното заведение. За убийството подсъдими са стоматологът доктор Владимир Карастоянов и двамата му синове, единият от които - анестезиолог. Причина станала дъщерята на Владимир, която Отвертката преследвал. През януари т. година Върховен касационен съд за повторно върна делото за ново разглеждане. Най-скандалният охранител на Братя Галеви обаче е Васил Капланов-Каплата. Той е разследван за изгубването на Янек Миланов на 31 юли 2020 година Тогава Янек е забелязан за последно да се качва в колата на Каплата и до момента от него няма и диря. Тогава в обществените мрежи бе основана група за търсене на Янек. В нея Димитър Недев, който е ръководител на мото клуб в Дупница, разгласил собствен пост. След това последвала заканата сещу него от страна на Капланов, изпратена по електронен път. В курорта Слънчев бряг път гардът предизвестил Недев, че децата му ще останат сираци. За опасността Окръжният съд в Кюстендил осъди Каплата на 1 година затвор.

От барети до наказани като босове на незаконна група
Галеви не са братя, а побратими
Превръщат се в Братя ИзбеГалеви



И сега фотосите на търсените с алена бюлетина Пламен Галев и Ангел Христов са в уеб страницата на Интерпол.



Пламен Галев и Ангел Христов нямат роднинска връзка, те са побратими, само че споделят за тях, че са по-близки от братя, оттова идва и общият им прякор.

Двамата се сприятеляват в Специализирания отряд за битка с тероризма в София през 90-те години. Напускат дружно със свои сътрудници след скандал с командира Красимир Петров. Пламен Галев става действен служащ в ГДБОП, а Ангел Христов е назначен като шпионин в полицията в Кюстендил. Галев напуща Министерство на вътрешните работи през 1997 година, а Христов година по-късно. Двамата се откриват в дупнишкото село Ресилово, където построяват голяма резиденция от бетон и метал с подземни тунели и изходи. Регистрират първата си компания за превоз по суша, въздух и море, а след това още няколко, в това число и офшорки, които се занимават със строителство на здания и пътища. През 2009 година Пламен се кандидатира за народен представител, до момента в който е с Ангел в следствения арест с обвиняване за образуване на незаконна група. За изборите е пуснат под гаранция от 50 000 лева, само че не съумява да влезе в Народното събрание. Затова пък се явяват и на локални избори и стават общински съветници в Дупница.

Година по-рано Пламен Галев е разследван за закани към журналистката от Дупница Лидия Павлова. Тя е заплашвана с револвер, автомобилът є е потрошен. Синът є е свиреп пребит след следващия є материал против Галеви. Пет дни, откакто двамата избягаха от страната през 2012 година, автомобилът є беше опожарен. Това е годината, когато двамата дефинитивно са приети за виновници в проведена незаконна група и получават присъди от 5 година за Геле и 7 за Пламен Галев, които би трябвало да излежат в затворническо общежитие. Малко преди да бъдат прибрани зад решетките двамата изчезват. Оттогава стават известни и като Братя ИзбеГалеви.
Алексей Петров, специалист по антитероризъм: Бях пълководец на Геле в СОБТ


Алексей Петров е бил взводен пълководец на Ангел Христов и Пламен Галев в Специализирания отряд за битка с тероризма. „ Като началник на отряда за специфични интервенции Ангел-Геле беше чиновник в моята група и оттова го познавам добре. По-късно  постъпиха като чиновници в Национална работа за битка с проведената престъпност, след това се хванаха с бизнес и съм изгубил следата им до 2009 година, когато бях в ДАНС и участвах в тяхното задържане “, описа Петров. Той разяснява завръщането в България на Христов, който се търси с алена бюлетина на Интерпол, като сложи „ междинен 3 “ на службите. „ Не би трябвало да преглеждаме службите за сигурност и правоохранителната система като система, тъй като тя е изгубила това си качество. Надявам се, че след образуването на новото държавно управление в браншове по браншове да се върне тази методичност. Един човек, с цел да мине през границата, той преди този момент би трябвало да е бил обект на оперативно наблюдаване. Службата, която е към правораздаването за защита на евентуални пандизчии би трябвало да има връзка “, съобщи той.

Петров разяснява и ролята си като уредник на срещата сред братя Галеви и Румен Петков. „ Всичко беше напълно регламентирано. Идеята за срещата сред тях и министъра на вътрешните работи засягаше деяние на зам.-министър на Румен Петков. Информацията, която имаха двамата трябваше да я дават непосредствено на министъра. Аз бях в статут на офицер на оперативно внедряване. Нищо извънредно не се случи на тази среща “, сподели Петров и добави, че не може да разяснява дали гибелта на Ангел Христов е естествена и би трябвало да се изчака резултатът от експертизите.

През 2008 година провокираха политически скандал
Среща с Галев докара до оставката на Румен Петков


Политикът Румен Петков подаде оставка като вътрешен министър от квотата на Българска социалистическа партия в държавното управление на Тройната коалиция поради избухналия скандал след негова среща с Братя Галеви. Тя се е състояла на басейна „ Спартак “ с посредничеството на някогашния сътрудник на дупничаните – Алексей Петров. В същото време Галевите били следени и подслушвани от сътрудници на ГДБОП и за този факт заяви тогавашният началник на службата Ваньо Танов. За да „ затапи “ Танов, Румен Петков заяви, че медиаторът Алексей Петров работи за спецслужбите, след което министърът бе упрекван, че е осветлил сътрудник и си потегли от Министерство на вътрешните работи.

Тогава Ангел и Пламен отхвърлиха да оповестят какво са си говорили с Петков, единствено потвърдиха, че са желали да предадат значима информация, без думите им да бъдат изкривявани при препредаване. Двамата обявиха изрично, че не са спонсори на Българска социалистическа партия и въвличането им в абсурда е опит да бъде бутнато държавното управление на Тройната коалиция с министър председател Сергей Станишев.

Хората си отиват, тайните теории остават
Странни покойници през последните годините
Обичайната причина - неочакван солиден инфаркт

Внезапната гибел на хора в разцвета на силите си, които са публично известни, провокира куп въпроси и тайни теории. Те се основават на това, че спецслужби и бандити употребяват специфични лаборатории, които предизвикват сърдечен раздор няколко часа откакто попаднат в организма. Без да оставят следи. Дали това е по този начин - имат думата специалистите, само че въпреки всичко у обществото подозренията остават.



Адвокат Асен Джингов

В края на май един от водещите юристи в България - Асен Джингов, умря ненадейно едвам 58-годишен. Той бе открит в имението си в Бистрица, паднал във водна шахта. Практиката му беше обвързвана със сливания и придобивания, общо корпоративно и банково дело. Освен като една от най-хубавите в България, адвокатската фирма му беше известна и с това, че в нея са работили преди да влязат в политиката някогашният ръководител на Народното събрание Никола Минчев и говорителката на държавното управление на Кирил Петков Лена Бориславова. Миналото лято избухна скандал, откакто стана ясно, че въпросната адвокатска фирма е подписала контракт за правни услуги с Българската банка за развиване, като в документа е било категорично упоменато името на Лена Бориславова и възнаграждението, което би трябвало да получава в размер малко над 13 хиляди лева на месец или 164 298 лв. годишно без Данък добавена стойност. По информацията беше повдигната и прокурорска инспекция. По-късно стана ясно, че договорът е бил за няколко месеца, до момента в който се реорганизира юридическият отдел на банката, тъй като имало доста напуснали дружно със остарялото управление.



Енергийният специалист Васко Начев

През септември м. година ненадейно си отиде енергийният специалист Васко Начев. Той е създател на голям брой публикации и разбори, отнасящи се до нефтения и газов бранш както в България, по този начин и в интернационален проект. Три часа преди гибелта си, Начев написа закачлив пост във Facebook: “Въпреки натовареността си в предизборната конкуренция от “Възраждане ” обмислят, дали да не провеждат всеобщ митинг/протест против руснаците, решили да емигрират от Русия? ” Преди това е пуснал коментар за обстановката на европейските енергийни пазари, която стартира да се усъвършенства.



Ваньо Танов, някогашен началник на ГДБОП и Агенция “Митници ”

През 2016 година на 57-годишна възраст от сърдечен удар умира един от най-информираните хора в страната - шефът на митниците Ваньо Танов. Той е някогашен шеф на ГДБОП и знае доста за проведената престъпност, контрабандата от всевъзможен тип и нейните канали. Танов беше основна фигура в един от най-значимите кавги на прехода - така наречен “Мишо Бирата ”. Бизнесменът Михаил Михов също умря ненадейно и също от инфаркт. След него, отново от неочакван инфаркт, се спомина и брачната половинка му. Името на Мишо Бирата нашумя, откакто бяха оповестени записи на подслушани телефонни диалози.



Бизнесменът Михаил Михов - Мишо Бирата

От тях стана ясно, че Михов е търсил помощ поради отнетия при започване на 2010 година лиценз на пивоварна “Леденика ” и влизането на Агенция “Митници ” в данъчния склад на фабриката. Въпреки, че Мишо Бирата отхвърляше да е нейн притежател, а твърдеше, че е единствено съветник, той въпреки всичко призна, че се е оплаквал за това на всеки срещнат общественик.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР