Търся подкрепа от всеки депутат, който иска да се случат

...
Търся подкрепа от всеки депутат, който иска да се случат
Коментари Харесай

Славов се чувства дискомфортно от Пеевски, но приема подкрепата му за Конституцията

" Търся поддръжка от всеки народен представител , който желае да се случат измененията в Конституцията по верния метод. Тук оставяме настрани разногласията, които сме имали през годините. Доколкото няма директна интервенция в моята работа - мога да се усещам дискомфортно, само че това не би трябвало да въздейства на работата. "

Това съобщи пред бТВ министърът на правораздаването Атанас Славов. Коментарът си той направи в навечерието на последната пленарна седмица преди едномесечната почивка, която ще вземат депутатите преди локалния избор. А в последния ден от работната седмица - в идващия петък, предстоят да бъдат прегледани на първо гласоподаване измененията в Конституцията .

Шефът на правосъдното ведомство изрази оптимизъм, че измененията във висшия закон в бранш Правосъдие, препоръчани от ПП/ДБ, ще бъдат подкрепени от другите в " некоалицията " партии, които са застанали зад поправките .

" Имам всички учредения да смятам, че планът за Конституция ще получи поддръжката на всички сили, които го внесоха (ГЕРБ/СДС, ПП/ДБ, ДПС). Заявката е доста мощна - промени в правосъдната система и в прокуратурата. Не мисля, че някой ще провали този сериозен опит ", убеден бе Славов.

Но въпреки всичко акцентира - още от началото на мандата си декларирал, че ще заеме този пост с една цел - точно измененията в Конституцията, а в случай че те не се осъществят по планувания метод, би подал оставка .

" Мисля, че ГЕРБ и Движение за права и свободи ясно са осъзнали своя интерес, партиен, ползата на техните водачи, конституционните промени да се случат по верния метод.

Предстои да забележим обаче дали някакви краткосрочни ползи ще надделеят, само че мисля, че ще надделее огромният интерес ", продължи с оптимистичната изразителност Атанас Славов.
 Поправката на Конституцията е не е ремонт на касов уред
Поправката на Конституцията е не е ремонт на касов уред

Политолози: Конституционните промени ще минат около Руската черква, необходим е спор

По отношение на орязването на пълномощията на президента, Славов акцентира, че в първичния вид на Конституция на ПП/ДБ не е било планувано орязване на правото на президента на глас при назначението на " тримата огромни " в правосъдната система, само че такава воля се появила в Народното събрание.

Същевременно възражения по въпроса няма и Венецианската комисия, само че с цел да избегнат всевъзможни подозрения, държавното управление е готово да се организира полемика по въпроса преди да се вземе окончателното решение .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР