Търся някой умен, който да може с прости думи да

...
Търся някой умен, който да може с прости думи да
Коментари Харесай

Има ли поне един умен?

Търся някой интелигентен, който да може с елементарни думи да отговори на няколко въпроса.

Тъй като елитната публицистика се занимава да разпространява излъчвания, в който се фламбира октопод с джинджифил и брои половите сътрудници на глупави девойки известни с изкуствените си гърди, аз, без да разбирам, се ангажирам единствено да попитам какво се случва:

Защо някаква уважаема американска сенаторка ни заплашва със наказания, в случай че вършим пречки за присъединението на Северна Македония към Европейския съюз? Ние с Америка не сме ли другари, че ще ни постановат наказания? Санкции на фона на това, че в България има няколко американски бази. Безплатно основани на наша територия американски бази. От политика не разбирам, само че в предишното, когато ти споделят какво да правиш и също така има войска на твоя територия, се наричаше окупация. Не, че това е окупация, но доста наподобява.



А и имаме увещание, че НАТО няма да изтегли войските си от България. Момент, само че нали и ние сме в НАТО и кои войски би трябвало да бъдат вероятно изтеглени? Нали и нашите, войски (не че са останали доста от тях) са натовски? Това ще рече, че НАТО ни дава обещание, че няма да изтегли нашите войски от нашата страна. Или става въпрос за други войски?

Но да оставим армиите на военните. Следващото запитване е:

Ако ние сме член на европейския съюз и не желаеме, заради каквито и да е аргументи някой да не влиза в нашия съюз, какво следва? Сгъват ни като салфетка до момента в който клекнем или пък ни гонят нас от съюза и одобряват новия член. Не би трябвало ли съюзът да пази позициите на членовете си щом става въпрос за страни отвън съюза? Нали съюзът е по тази причина, с цел да пази членовете си? Тук желая да кажа, че и от съюзи не разбирам, а единствено запитвам.



А поражда и едно друго запитване. От чий напън американски сенатори ще дефинират кой би трябвало и кой не би трябвало да участва в някакъв си съюз на другия завършек на земното кълбо, който е всичко друго само че не и Американски?

Няма по какъв начин да не възникне и въпрос този Европейски съюз Американски ли е, че американците се грижат кой да бъде в него и кой не, че даже и заплашват приятелите си, в случай че вършат нещо не както би трябвало?

Аз и от геополитика не разбирам. Само запитвам. А отговорите, апелирам, да ги даде някой по-умен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР