Търсите тайната на дълголетието? Ще Ви я разкрият жителите на

...
Търсите тайната на дълголетието? Ще Ви я разкрият жителите на
Коментари Харесай

В това село над 300 души са столетници, а 60 са дочакали своята 110-годишна възраст – тайната е в една билка

Търсите тайната на дълголетието? Ще Ви я разкрият жителите на едно от обитаемоте места с хора на напреднала възраст в света – италианското село Ачароли. То е сгушено сред морския бряг и планината, близо е до курорта Салерно, на 140 км южно от Неапол и приютява към две хиляди поданици, написа Дело бг.
От тях над 300 са столетници, а 60 са дочакали своята 110-годишна възраст. Група американски и италиански учени се нагърбили с нелеката задача да открият тайната на дълголетието. Започнали своето проучване със свойствата на една ароматна фалшификация, която е част от средиземноморската диета на жителите на селцето.

Възрастните поданици в този завършек на света не познават заболяването на Алцхаймер и нямат сърдечносъдови проблеми.
Според самите дълголетници, а и съгласно лекарите,
това се дължи на един тип риба и на една ароматна фалшификация,
които с изключение на да удължават живота,
поддържат хората в чудесно здраве и форма.
Учените от университета в Сан Диего и италианските им сътрудници са първите, които са получили позволение да създадат сходно изследване в Ачароли.

„ На плажа в Ачароли видях хора на по 90 години и нагоре да събират загар и да се любуват с цигара в ръка и с наднормено тегло, с кореми, като че ли са в деветия месец от бременността “,
казва изумен за New York Post американският кардиолог Алън Масел, водещ на екипа от учени.
Каква е тайната на столетниците от дребното южно италианско селце?
Два продукта извънредно постоянно се употребяват от всички тях. Може да се каже, че са в основата на тяхната загадка рецепта за дълъг живот – ароматният розмарин и вкусните сардини.

Билката розмарин е доказано научно, че понижава риска от Арцхаймер, усъвършенства активността на мозъка и оказва помощ за положителната памет. Независимо дали е свеж или изсъхнал, розмаринът е богат на калий, калций, желязо, манган, мед и магнезий. Сардините пък са другата им загадка – панацея за всички клетъчни възпаления в организма. Столетниците от Ачароли овкусяват салатите и ястията си със зехтин и си разрешават по чаша вино на с всяко хранене.
Инфо: Ретро

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР