Търсим възможности за удължаване на валидността на визите за сезонни

...
Търсим възможности за удължаване на валидността на визите за сезонни
Коментари Харесай

Туризмът осигурява заетост на 12% от работещите в България

" Търсим благоприятни условия за удължение на валидността на визите за сезонни служащи. Надяваме се в период от две седмици да има подготвени оферти за законодателни промени и тази мярка да е в действие за идния летен сезон ", съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова пред участниците в Междуведомствения съвет за фрагментите в туризма, който е съвещателен орган към министъра, оповестиха от пресцентъра на министерството.

" Недостигът на квалифицирани фрагменти през дейните сезони основава нужда да се откри решение на проблема по какъв начин наетите към този момент у нас задгранични чиновници да могат да получат това позволение. Така те ще могат да изкарат целия летен сезон, без да се постанова да се връщат в страните си, с цел да аплайват за нова виза, която съгласно периода на годност сега, изтича в разгара на сезона ", посочи министър Ангелкова.

Министърът уточни още, че с цел да се преодолее продължително казуса от изключителна значимост е дуалното образование и връзката сред бизнес и обучение.

" В сферата на хотелиерството и ресторантьорството са включени над 27 хиляди дейни предприятия. По данни на Национален статистически институт за 2017 година заетите в тези две посоки са били общо над 169 хиляди души. Заедно с туроператорите и туристическите сътрудници и останалите свързани стопански действия тези индикатори са доста по-високи и образуват близо 12% претовареност от всички действия у нас съгласно статистиката на Национален статистически институт за 2016 година ", заяви Ангелкова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР