Търсим възможности и за бартер ток за газ с Азербайджан

...
Търсим възможности и за бартер ток за газ с Азербайджан
Коментари Харесай

Бартер на електричество срещу газ с Азербайджан?

" Търсим благоприятни условия и за бартер ток за газ с Азербайджан за спомагателни количества газ през идващите 4-5 месеца ”, разгласи пред Българска национална телевизия служебният министър на стопанската система Никола Стоянов.

" Като воля можем да изнасяме ток, в случай, че имаме свръхпотребление на електричество, само че механически би трябвало да се огледат нещата от Министерство на енергетиката.

Стоянов повтори тезата на представителя на служебния кабинет Антон Кутев, като уточни, че Булгаргаз договаря с Газпром. " В най-хубавия случай ще имаме повече газ, в сравнение с ни би трябвало, а и ще има къде да го пласираме ”, увери министърът.

" Преговаря се с Газпром, само че никой не знае там какво ще стане. Търсим благоприятни условия за газ за тази зима, само че всички страни търсят и са подложени на огромен напън ”, уточни той.

Стоянов добави, че по време на договаряния, не е доста хубаво да се подвига звук, тъй като " всяка една информация може да попречи ". " Все още има връзка сред България и Русия за синьото гориво, като възможностите са 50/50 и са реалистични както в едната посока, по този начин и в другата ”, разяснява министърът.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР