Търсим терористи, м/ж/р, пише на големи плакати по гари и

...
Търсим терористи, м/ж/р, пише на големи плакати по гари и
Коментари Харесай

Германското разузнаване набира шпиони

" Търсим терористи, м/ж/р ", написа на огромни плакати по гари и автобусни спирки в Германия. А изпод с малък шрифт е добавено: " Намери ги дружно с нас ". Германското външно разузнаване BND търси нови чиновници и залага на необикновена рекламна акция, оповестява DW.

Службата, която от много време е обект на спорни полемики и, съгласно управлението ѝ, бива неглижирана и зле финансирана, през днешния ден е изправена пред доста съществени провокации. Най-вече поради войната на Русия против Украйна. 

Германското външно разузнаване желае да набира стотици нови чиновници - всеки месец. Търсят се експерти по Китай, готвачи, охранители и биолози, мъже и дами. Търсят се и, несъмнено, типичен шпиони. Такива претенденти ще преминат през така наречен дуално образование - висше обучение, комбинирано с практическо образование и тренировки в школата на самото външно разузнаване. Редом с придобиването на теоретични университетски познания, студентите ще се учат по какъв начин да вземем за пример се наблюдава " обект на интерес " и по какъв начин самият сътрудник се освобождава от " опашки ".

Най-търсени са IT-специалистите. Такива като опитния Лукас. Той от дълго време работи в BND и, несъмнено, същинското му име не е Лукас. Както всички тук, той непрестанно сменя идентичностите си. Иначе косата му е вързана на опашка, виждат се и татуировки, а на въпроса за специалността му той малко дава отговор: " Хакер в BND ".

Лукас хаква разнообразни интернационалните мрежи, в това число и държавни. Например, с цел да открие до каква степен са стигнали избрани оръжейни разработки. Но за какво го прави на държавна заплата, а не като частник? " На свободния пазар се изкарват положителни пари. Но Разузнавателна служба на ФРГ ми дава опция да правя нещо, което на никое място другаде не бих могъл: да се внедря в задгранична мрежа, на доста високо професионално ниво и с огромен обсег. " Лукас изяснява, че парите не са най-важното за него. " От сегашната ми работа има смисъл, не опира единствено до моето персонално замогване ", споделя той.

От уеб страницата на BND излиза наяве, че наложителните базови условия, които би трябвало да извършват претендентите, са следните: да имат немско поданство, да имат пощенски адрес в Германия, да са приключили най-малко 10 клас (т.нар. Realschule) с минимум 8 точки в дипломата (ли оценка 3 по немската система), да имат знания по британски и да са най-малко на 16 години, предаде DW.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР