Търсим резервни водоизточници за Перник, апелирам кмета на града да

...
Търсим резервни водоизточници за Перник, апелирам кмета на града да
Коментари Харесай

Петя Аврамова към кмета на Перник - да обяви бързо воден режим

" Търсим аварийни водоизточници за Перник, моля кмета на града да пусне оптимално бързо заповедта за водния режим. Това сподели министърът на районното развиване Петя Аврамова пред публицисти, представена от Агенция " Фокус ".
" Мерките би трябвало да са комплесни и те не касаят единствено Министерство на регионалното развитие, като принципал на ВиК сдружението в Перник. Имахме към този момент среща с регионалния шеф на област Перник, с кмета на Перник, на която обсъждахме дружно с ВиК сдружението разнообразни разновидности за водоснабдяване на Перник. За страдание язовирът, който доставя Перник " Студена " е планиран и изпълнен като едногодишен язовир. Т.е. главният му приток е от снеготопене. Знаете, че имахме тежка година, малко превалявания, тъй че това сътвори казуса със снабдяването с питейна вода в Перник ", уточни още Аврамова.
Министърът изясни, че се търсят аварийни водоизточници. " Има концепция за водоснабдяване от язовир " Долна Диканя ". Търсим вид за аварийно зареждане. В момента сме взели проби от язовира, с цел да забележим дали въобще става за питейни потребности. След това към този момент ще пристъпим към механически ограничения за свързване на двата язовира. Това, което на мен ми се желае да стане по-бързо. Разбирам кмета на Перник, той е нов. Разбирам неговото терзание да пусне заповед за водния режим. Обсъдихме разнообразни разновидности. Спряхме се за най-щадящия за популацията и за язовира като водни количества ", сподели още Авромова.
Тя моли заповедта за водния режим да бъде пусната оптимално бързо и да се щади водата, която така и така е в дребни количества.
Actualno.com напомня, че новият кмет на Перник Станислав Владимиров (БСП) върна за преразглеждане оферти от ВиК график за воден режим. Според него от 18 ноември перничани трябваше да имат вода единствено във времето от 16 до 22 часа. Той упрекна за протичащото се неприятното ръководство на ВиК сдружението и макар че получи различен вид към момента не е реагирал.
Междувременно от Министерство на регионалното развитие оповестиха, че незабавно стартират да търсят различен източник, откакто персонално министър председателят Бойко Борисов разпореди рецесията да бъде овладяна бързо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР