Търсим форма на подкрепа на кабинета, заяви след разговорите с

...
Търсим форма на подкрепа на кабинета, заяви след разговорите с
Коментари Харесай

Търсим форма на подкрепа на кабинета

" Търсим форма на поддръжка на кабинета ", съобщи след диалозите с " ИТН "  лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Срещата продължи към 45 минути.

Окончателното решение ще бъде на Националния съвет на партията. Пленумът се събира в сряда от 14 ч.

" Да намерим формата за политическа обществена поддръжка ". За това упорстват от " БСП за България ". Социалистите упорстват за формален документ, „ да има някакъв тип на политическо съглашение “. Това стана ясно от думите на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Очаква се " ИТН "  да показват някаква форма на кабинет по цели, разбра се от изявлението.

Утре в 14 ч. ще има народен съвет на партията, където ще се реши дали социалистите ще дадат или не поддръжка. БСП са задоволени от това, че има диалози и имената на министрите в проектокабинета са били известие преди гласуването в пленарната зала.

" Идеята бе от Има Такъв Народ да не ни изненадат със състава на държавното управление. Разбрахме го ", сподели Нинова при започване на ревюто си пред медиите.

На настояването на медиите да се разясняват имената, Корнелия Нинова заяви: „ Нали не очаквате 10 минути, откакто сме го чули, да го разясняваме? И един по един за всички да ме питате, еднакъв отговор ще получите “.

Лидерът на БСП коментира подозренията за „ дългата ръка “ на Движение за права и свободи.

„ В метода на показване в структурата не виждаме никакви дълги ръце. Правомощие е първата партия да направи предложение. Не ме питайте едно и също по 20 пъти “, отговори тя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР