"Търсим ефект, който е сравним със спирането на пушенето. Искаме

...
"Търсим ефект, който е сравним със спирането на пушенето. Искаме
Коментари Харесай

По-щадящи ли са тютюневите изделия с нагряване?

"Търсим резултат, който е съпоставим със прекъсването на пушенето. Искаме да се употребява единствено от пушачи ", разяснява районният шеф за Европейски Съюз по научноизследователски въпроси на ФМИ Пьотр Козаревич на семинар в Правец.

Нов тютюнев артикул пробива на международните пазари >>>

Понастоящем 1,1 милиард души в света пушат тютюневи произведения. Още 300 милиона използват бездимни артикули и едвам 12 млн. употребяват електронна цигара.

Широко знае се, че процесът на горене е главната причина за появяването на нездравословни и евентуално нездравословни субстанции в дима, които, от своя страна, са главен извършител на болести, свързани с тютюнопушенето.

Ето за какво изделията за снабдяване на никотин, в това число с нагряване, само че без горене, с електронно изпаряване и хибридните артикули, се считат за евентуално или евентуално по-малко нездравословни и надлежно са по-добра опция на използването на общоприетата цигара.

Филип Морис Интернешънъл ФМИ и нейните подизпълнители работят 10 година за създаване на техния артикул, наименуван IQOS система за нагряване на тютюна, дружно с неповторимо тютюнево произведение.

Той е резултат на напъните на повече от 400 учени, генетици, биохимици, биоинформатици и инженери по електроника, разяснява районният шеф за Европейски Съюз по научноизследователски въпроси на ФМИ Пьотр Козаревич на семинар в Правец.

Това тютюнево произведение има доста по-ниски концентрации на нездравословни и евентуално нездравословни субстанции (ВПВВ) в издишвания аерозол, формиран при приложимост на продукта, спрямо цигарения пушек от стандартна цигара.

58 разнообразни субстанции са тествани в аерозола и виждаме приблизително 70% понижение на токсични веществва, само че може да стигнем до 100%, само че резултат от 70% е доста обещаващ, уточни Козаревич.

Какво демонстрират научните проучвания на ФМИ

Когато тютюнът се нагрява до температури, по-ниски от 400⁰C, вместо образуването на нездравословен пушек, получаваме пара. При по-ниските температури, токсикантите в цигарения пушек понижават доста или някои от тях напълно изчезват, а формираната пара продължава да обезпечава аромата и никотина, с които пълнолетните пушачи не биха се разделили.

Парата, формирана от IQOS, съдържа приблизително 90-95% по-ниски концентрации на токсиканти спрямо дима от референтна цигара, създадена за задачите на научните проучвания, като концентрациите на никотин са сходни с тези при цигарите.

Лабораторните разбори удостоверяват, че тези по-ниски концентрации на токсиканти са причина формираната от IQOS пара да е доста по-нискотоксична от цигарения пушек.

Данните от две едноседмични и две тримесечни клинични изследвания демонстрират понижаване на излагането на 15 токсиканти при пушачите, които са минали напълно на IQOS. Това понижение се приближава до понижението, следено при две групи участници, които стопират да пушат.

Употребата на IQOS не въздейства неподходящо върху качеството на въздуха в затворени пространства и не е източник на второстепенен пушек.

Изследванията на ФМИ демонстрират още, че ползата на непушачите и някогашните пушачи към продукта е пренебрежимо дребен, и че е налице забележителен капацитет за цялостно прекосяване към продукта при пълнолетните пушачи.

"Лично за мен, като фармацевт, това е доста удовлетворителна работа, да мога да оказа помощ на пушачите да изберат по-добри други възможности ", разяснява още Пьотр Козаревич.

Според компанията това е пътят за ограничение на рисковете при пушене.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР