Търсейки лице, което да украси корицата на последния му брой,

...
Търсейки лице, което да украси корицата на последния му брой,
Коментари Харесай

Майката на Илон Мъск позира за корица на модно списание в рокля на българска дизайнерка

Търсейки лице, което да украси корицата на последния му брой, гръцкото издание на " InStyle " се спря на това, принадлежащо на Мей Мъск, а от своя страна 75-годишната майка на основния изпълнителен шеф на " Tesla " избра да облече за фотосесията тоалет, направен от българската дизайнерка Десислава Тошева, която е притежател на марката " Caviar Couture ".

 

За първи път фамозният модел вижда творенията на нашенката в шоурум, намиращ се в Париж. Влюбила се в тях от пръв взор, тя пожелава да се запознае с дамата, която ги е изработила, с цел да разбере повече за марката и от кое място идва тя. Така не след дълго двете се срещат на една от най-големите кинопрояви, а точно годишния фестивал, събиращ звездите от огромния екран, а и освен, в Кан. Всъщност точно на това събитие година по-рано моделиерката получава едно от най-големите си интернационалните самопризнания, защото тогава уредниците на форума се свързват с нея, с цел да ѝ кажат, че облеклата ѝ наложително би трябвало да участват на аления килим, като за задачата облече част от звездите, които ще стъпят на него.

 

След диалога с известната дама, дефилирала по подиума за едни от най-влиятелните фешън къщи, Десислава разяснява с нейната стилистката взаимната им работа по бъдещи планове. Ето по какъв начин се стига до фрагментите за списанието, снимани на гръцкия остров Санторини, на които Мъск носи елегантна черна рокля с голи плещи и разкроена, дълга пола, чийто плат проблясва на слънчевите лъчи. Цялостната ѝ визия се добавя от дълги ръкавици в същия цвят, както и сребрист клъч, който държи в една ръка.

 

Тошева споделя, че взема решение да сътвори стилния бранд " Caviar Couture " след несполучливите опити да откри дреха, която да облече за вечерта, в която със съучениците ѝ означават дипломирането си.

 

" Създаването на марката породи вследствие на несполучливо намиране на рокля за абитуриентския ми бал. По време на търсенето открих, че предлагането се намира в две крайности - роклите бяха или прекомерно скъпи, само че според мен не кореспондираха на дизайна, или бяха с по-старомодни визии ", споделя тя пред Economic.bg.

 

Десислава приключва Първа частна британска гимназия в София, след което и университет " Сент Андрюс " във Англия. Там тя не учи " Моден дизайн ", а " Бизнес ", тъй като има вяра, че това ще й помогне повече при създаването на стилния бранд. Започва бизнеса си сама, само че към този момент има огромен екип зад тила си.

 

Нейни рокли са били на кориците на списания като " Vogue ", " Madame Figaro ", " ЕLLE " и " Harper's Bazaar ".

Инфо: dir.bg

Тагове: Илон Мъск българска дизайнерка Десислава Тошева Мей Мъск
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР