Търсенията в Google за , включително термините хапче за аборт“,

...
Търсенията в Google за , включително термините хапче за аборт“,
Коментари Харесай

Търсенията в Google за хапчета за аборт скочиха

Търсенията в Гугъл за, в това число термините „ хапче за аборт “, „ Mifepristone “ и “Misoprostol” се усилиха, откакто изтече документ на проектостановището на Върховния съд, което ще анулира правото на аборт на дамите в Съединени американски щати.

„ Mifepristone “ и “Misoprostol” са двете медикаменти, които оферират под формата на хапчета, които могат да се употребяват за аборти. Според изследване на Guttmacher Institute от 2020г., над половината от абортите, направени в Съединени американски щати, включват използването на хапчета.

През последните няколко години, защото някои щати не разрешиха абортите, хапчетата се трансфораха в желан метод за унищожаване на нежелана бременност.

По улиците на Вашингтон излязоха деятели против абортите и последователи на правата на абортите след новината, че Върховният съд на Съединени американски щати може да анулира решението от 1973 година по делото “Роу против Уейд ”, с което абортите в цялата страна бяха легализирани. Според изминал първичен план на мнение на болшинството, съдът е дал своя вот за анулация на решението “Роу против Уейд ”.

Върховният съд и Белият дом отхвърлиха коментар В рамките на няколко часа след появяването на новината пред съда се изправиха деятели против абортите и поддръжници на правата на абортите, които скандираха: “абортът е грижа за здравето ”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР