Търсенията на термина Solana“ в Google надминаха тези на Ethereum“

...
Търсенията на термина Solana“ в Google надминаха тези на Ethereum“
Коментари Харесай

Solana задмина Ethereum по търсения в Google

Търсенията на термина „ Solana “ в Гугъл надминаха тези на „ Ethereum “ за първи път през 2023 година, защото крипто феновете демонстрираха голямо любознание по отношение на придвижванията в цените на токените, основани на едноименния блокчейн. Въпреки че планът на Виталик Бутерин имаше огромна преднина по отношение на своя съперник във връзка с интереса на потребителите на водещата търсачка през цялата година, резултатите се прекатурнаха единствено в границите на шест дни – сред 17 и 23 декември.

Данните на Гугъл сочат, че по този индикатор терминът „ Solana “ е събрал резултат от 56 точки против 50 за „ Ethereum “. Според прогнозите на Гугъл Trends Solana има всички шансове да доближи 100 пункта във връзка с интереса до 30 декември. Компанията разяснява, че резултат от 100 точки значи, че „ терминът е достигнал пика на своята известност “.

Анализът на Гугъл също по този начин демонстрира, че думата „ Solana “ е провокирала най-сериозно любознание измежду потребителите от страни като Испания и Филипините. Въпреки това Ethereum към момента господства във връзка с търсенията в Индонезия, Тайван, Мароко и други.

Същевременно данните разкриват още, че потребителите, които са търсили „ Solana “ в Гугъл, са показали сериозен интерес и към думите „ bonk “ и „ tensor “. Bonk е мемекойн на кучешка тема, който „ взриви “ крипто пазара при започване на месеца, повишавайки цената си с към 370%. От друга страна, Tensor е основан на Solana пазар за незаменими токени (NFT), чиято сбирка, наречена Tensorians, натрупа големи облаги през последните 30 дни.

Интересът към Solana може също по този начин да е бил подхранван и от скорошното повишаване на цената на едноименния токен (SOL) на блокчейн платформата. На 20 декември SOL надмина XRP на Ripple във връзка с пазарната капитализация, защото цената на токена означи растеж от 13,8%, достигайки 82 $ за първи път от май 2022 година Към момента криптовалутата на Solana се търгува за 107 $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР