Търсеният с помощта на Интерпол от властите в Подгорица черногорец

...
Търсеният с помощта на Интерпол от властите в Подгорица черногорец
Коментари Харесай

Защитна версия: Издирван в Черна гора бил без проблем 8 дни на Летище София

Търсеният благодарение на Интерпол от управляващите в Подгорица черногорец Предраг Кнежевич прекарал 8 дни на Летище София преди публично да бъде задържан . Това твърди юристът на Кнежевич Любомир Таков, съобщи в. " 24 часа ".
Кнежевич е търсен, тъй като има да излежи още 8 месеца и 18 дни от едногодишна присъда за опит за ликвидиране. Защитникът му споделя, че Кнежевич е дошъл в България на 11 септември, а публично е задържан на 19 септември.
Оказва се, още веднъж съгласно отбраната, че черногорецът пристигнал у нас още през лятото и си тръгнал по-късно , с цел да се върне отново през септември. Кнежевич имал контракт за наем на апартамент в квартал " Овча купел " в столицата. Той е употребявал подправен португалски паспорт и при двата случая. Софийският апелативен съд реши Кнежевич да остане в ареста 40 дни – до момента в който бъде приключена писмено процедурата по екстрадицията му в Черна гора.
Предраг Кнежевич се счита за един от водачите на незаконната черногорска формация " Кавачки клан ". Тя е основана в дребния град Котор и носи името на един от кварталите в града. Преди 4 години в Котор стартира кървавата битка сред " Кавачки клан " и другата незаконна формация от Котор " Шкаларски клан ". Разчистването на сметките стартира след кражбата на 200 кг кокаин от страна на " Шкаларския клан ". Пратката от Латинска Америка, която бе открадната във Валенсия, в Испания, е била предопределена за " Кавачкия клан ". Сред убитите по улиците на Котор, Белград и Нови Сад беше и депутатът от Либералния съюз Саша Маркович от Будва. Според полицията в Подгорица той е бил погубен по неточност - вместо неговият кум Горан Джуричкович, който малко по-късно бе убит от снайперист в Будва. Сред жертвите има и футболист.
На 20 февруари 2015 година в Белград бе погубен Горан Радоман, който се счита за уредник на кражбата на кокаина. Сред убитите е и Далибор Джурич, който бе убит от снайперист в пандиза в Спуж.
От началото на тази година бяха убити още няколко души от " Шкаларския клан " в Белград. Сред тях бе и един от водачите на мафиотската формация Давор Балтич, който бе убит в сръбската столица на 1 януари тази година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР