Търсеният 30 години престъпник се подигра със съда в град

...
Търсеният 30 години престъпник се подигра със съда в град
Коментари Харесай

Матео Месина Денаро капризничи в затвора

Търсеният 30 години нарушител се подигра със съда в град Калтанисета
Бившият висш необут на мафията отхвърли химиотерапия, желае си персоналния онколог

Карабинерите не престават да откриват нови бърлоги на мафиота

Арестуваният предишния понеделник след трийсет години в конспиративност някогашен висш необут на мафията Матео Месина Денаро подлуди пазвантите си в строго охранявания затвор в намиращия се източно от Рим град Акуила.

По информация на италиански медии, униформените били вбесени от много предизвикателното държание на 60-годишния пожизнен пандизчия. Взел ги бил на майтап, когато те създали невъзможното, с цел да му обезпечат уместно лекуване на неговото онкологично заболяване в оборудвана особено за него болнична килия.

Още във вторник, ден след закопчаването на Месина Денаро в клиниката “Ла Мадалена ” в Палермо, управата на пандиза провела курс по химиотерапия, от която той има незабавна потребност и поради която бил отишъл в болничното заведение в столицата на Сицилия. Но малко преди да му боднат във вените иглата на банката с животоспасяващия медикамент, мафиотът се дръпнал и споделил, че не желае да се подложи на процедурата, защото нямал доверие в лекарския екип. След това без да му мигне окото екс-мафиот №1 треснал различен каприз - поискал в Акуила да бъде командирован особено за него лекувалият го в “Ла Мадалена ” негов персонален онколог.

Но на Матео Месина Денаро се ядосаха и съдиите от южния италиански град Калтанисета, които са титуляри на процеса за обжалване на присъдите за атентата през 1992 година против фамозния като хладнокръвен антимафиот съдия-следовател Паоло Борсалино. На първата инстанция Месина Денаро е получил доживотна присъда, защото е считан за “мозъка ” на покушението и бил проведен негов разпит посредством видео връзка. И той бил дал единодушието си за “ауденцията ”, само че съдът в Калтанисета останал дълго и на вятъра включен със залата на пандиза в Акуила. Защото в нея имало единствено двама надзиратели и празна маса и стол, до които плануваният за разпит подследствен изобщо не припарил. Като се бил оправдал, че ще му бъде правена химиотерапия и не се чувствал ситуиран.

В същото време карабинерите от специфичното звено за битка с мафията не престават да откриват нови и нови бърлоги на Матео Месина Денаро в градчето Кампобело ди Мадзара, където той се е подвизавал през последната година. Намерени са доста телефонни номера на негови контакти, бележници със мемоари за бизнес начинания, любовни послания, само че на първо място доказателства за това, че въпреки и в конспиративност, той е живеел в разкош като същински баровец. Става дума най-много за касови бележки за покупка на маркови тоалети, както и сметки за угощения в заведения за хранене, съгласно които босът бил харчил най-малко по 10 000 евро на месец. Като съвсем постоянно бил плащал удоволствията си с кредитни и дебитни карти, издадени от разнообразни банки на името на незнайни лица - още една загадка за заетите със случая антимафиоти.

А в четвъртък следобяд в родното място на Матео Месина Денаро град Кастелветрано се състоя протестно шествие против мафията, в което участваха единствено 24 души. За срамотите - възмутиха се италианските всекидневници “Република ” и “Ла Стампа ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР