Търсенето на злато у нас нараства с 50 на сто

...
Търсенето на злато у нас нараства с 50 на сто
Коментари Харесай

Има скок на търсенето на злато у нас спрямо миналата година, отчитат търговци


Търсенето на злато у нас нараства с 50 на 100 през първото полугодие на 2022 година по отношение на същия интервал на предходната година, демонстрират данни на компанията за продажби на злато " Тавекс " (Tavex).

Инвестиционното злато включва физически златни кюлчета или монети с висока непорочност на благородния метал (над.900 при монетите), сечени след 1800 година, които са били или са законно платежно средство. В Европейския съюз потребителите са освободени от налог върху добавената стойност върху артикули, отговарящи на тези условия, оповестяват от компанията.

" Посланието, което ние се опитваме да предадем, е, че физическото капиталово злато е различна форма на икономисване. Не очаквайте бързи облаги, а по-скоро предпазване на капитала във времето. При все това капиталовото злато показва липса на корелация с принадлежности като акции и облигации. Това го прави добър избор за диверсифициране на портфейла ", разяснява Тони Панайотов, началник екип " Дилъри " в компанията.

" Физическото капиталово злато е действителен актив, а не финансов, и е единственият, при който няма бъдещо заричане от ответна страна, респективно риск от контрагента. Когато човек си купи златна монета или кюлче, трансакцията е финализирана и той разполага със средство, което не зависи от никой различен, за разлика от множеството познати принадлежности ", добавя Макс Баклаян, основен изпълнителен шеф на " Тавекс Югоизточна Европа ".

" Златото като дълготраен актив в исторически проект обаче се показва добре по време на инфлация. От 2000 година цената му набъбна 4 пъти - от към 500 евро до съвсем 2000 евро за тройунция в пика ", разяснява Баклаян.

Данните на " Тавекс " демонстрират, че след новината за гибелта на кралицата на Англия търсенето на английските капиталови монети в България се е нараснало доста. Това е световна наклонност. В момента потребителите у нас могат да поръчат авансово най-известната монета от Англия – английският суверен, а Royal Mint продължава да я създава със съществуващия дизайн. В бъдеще може да се чакат възпоменателни монети с стеснен тираж, ознаменуващи живота и ръководството на Елизабет II, показват от компанията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР