Търсенето на въглища в Европа расте преди зимата, тъй като

...
Търсенето на въглища в Европа расте преди зимата, тъй като
Коментари Харесай

Въглищата и природния газ в Европа отново поскъпват

Търсенето на въглища в Европа пораства преди зимата, защото повишаващите се цени на природния газ вършат използването на по-мръсното гориво по-печеливша, написа Bloomberg.

Въглищните централи в Германия не престават да работят с по-висок марж в сравнение с газовите — въпреки че борсовите цени на въглищата допряха най-високото си нито от месец, а въглеродните заеми са покрай връх при равнища от над €70.

Във вторник фючърсите на природния газ на Стария континент също потеглиха нагоре, откакто Съединени американски щати вкара следващите си наказания против " Северен поток 2 ". Те се повишиха с 8,7 % до €91,34 за мегаватчас.

Макар че глобите против съветската газова връзка могат да провокират терзания по отношение на предлагането, те идват прекомерно късно, защото построяването ѝ бе приключено през септември, а една от двете линии към този момент са цялостни с газ.

По-високите цени на главните горива се придвижват и в сметките за ток. На Острова те надвишиха 1 000 паунда за мегаватчас. Във Франция равнищата са най-високите от 2012 година насам. В България токът на свободния пазар за първи път надвиши 500 лв. за мегаватчас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР