Търсенето на спортни високопроходими автомобили в САЩ е увеличило продажбите

...
Търсенето на спортни високопроходими автомобили в САЩ е увеличило продажбите
Коментари Харесай

Търсенето на високопроходими автомобили в САЩ е увеличило продажбите

Търсенето на спортни високопроходими коли в Съединени американски щати е нараснало продажбите през юни на Volkswagen и други немски автомобилостроители, оповестиха автомобилните компании, представени от ДПА.

Volkswagen е продал 28 941 нови автомобила в Съединени американски щати през юни, което е напредък от 5,7 % по отношение на същия интервал на предходната година.

За годината продажбите на Volkswagen са нарастнали със 7,2 %. Тези позитивни резултати идват след колапса в продажбите на компанията поради абсурда с манипулираните нездравословни излъчвания от септември 2015 година.

Подразделението на Volkswagen Audi регистрира напредък на юнските продажби, само че единствено с 0,3 % по отношение на юни 2017 година. Продажбите на годишна основа са нарастнали с 4,8 %.

Производителят на спортни коли Porsche, който също принадлежи към VW Group, е продал с 8,3 % повече първокласни коли през юни по отношение на предходната година. Продажбите през тази година са се нараснали с 6,7 %.

Единственият немски автомобилостроител, който отбелязва спад в продажбите през юни, е Daimler - до 9,7 %. От компанията настояват, че повода е пожар при един от доставчиците, който е разстроил производството. За годината продажбите на Daimler са с 1,9 % по-ниски.

Конкурентът му BMW е продал малко повече коли - нарастването е от 1,5 % през юни, а продажбите му за годината са с 2,9 % по-високи по отношение на 2017 година.

Други автомобилостроители също регистрират напредък на продажбите си в Съединени американски щати през юни. При Fiat Chrysler те са нарастнали с 8 %, при Toyota и Honda надлежно с 3,6 и 4,8 %. Растежът при Ford е бил 1 %, а при GM, който регистрира продажбите си на тримесечие, нарастването е с 4,6 % за интервала април-юни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР