Търсенето на противогрипни ваксини расте.Личните лекари отдавна са готови със

...
Търсенето на противогрипни ваксини расте.Личните лекари отдавна са готови със
Коментари Харесай

Липсват противогрипни ваксини в аптеките

Търсенето на противогрипни ваксини пораства.

Личните лекари от дълго време са подготвени със описи на чакащите, само че в някои градове ваксини липсват. В края на септември направихме инспекция в няколко аптеки в Ямбол, където чакаха доставка до дни.

Пациентите са нарастнали в пъти, нараснали са се случаите на ковид и респираторни болести. На този декор в доста аптеки към момента липсват противогрипни ваксини.

„ Все още е доста ниска заболеваемостта от остри респираторни инфекции, в случай че се направи вирусологично проучване в 60-80% от случаите се потвърждава COVID-19 “, изясни пред бТВ  д-р Радостина Калчева, шеф на РЗИ- Ямбол.

От 10 септември - началото на акцията за безвъзмездни коронавирус ваксини, в РЗИ са ваксинирани 320 души. Противогрипни ваксини обаче към момента няма, в това число безплатните, за хората над 65 година

„ Голям е ползата за грипните ваксини, всекидневно в РЗИ се получават позвънявания с искащи за имунизация, само че на този стадий даже някъде да има ваксини по аптеките, те са в незадоволително количество. Включително и аз през вчерашния ден търсих за себе си в града, само че не съумях да намеря “, изясни доктор Калчева.

Джипита и фармацевти също са в очакване на имунизациите против грип.

Националната стратегия обезпечава безвъзмездна имунизация против грип за 20% от хората над 65 години.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР