Търсенето на прости обяснения на сложни процеси не е нещо

...
Търсенето на прости обяснения на сложни процеси не е нещо
Коментари Харесай

Баба Ванга, ХААРП и Кемтрейс: „Готически ужас” вместо сложната реалност

Търсенето на елементарни пояснения на комплицирани процеси не е нещо ново и не е особено единствено за България, вярата в антични и модерни беди и суеверия в наши дни е функционалност на все по-комплексния свят и неспособността на множеството хора да го схванат. Това е мнението на психолога доктор Маргарита Бакрачева и културния антрополог Харалан Александров.

Те разясниха в студиото на „ Тази сутрин” показаното през вчерашния ден изследване на „ Тренд”, съгласно което 75% имат вяра в пророческите качества на Ванга, 35% вървят по ходжи и гледачки, 66% са уверени, че изкуствено се основават заболявания, 25% - че ни троят с Кемтрейлс, 14% - че кацането на Луната е машинация и така нататък

„ От света на нормалността или здравия разсъдък влизаш в свят на готически смут, в който зли сили си разменят енергийни офанзиви. Ще се изумите какъв брой хора в България населяват този свят и то от десетилетия. Това в никакъв случай не е изчезвало, част от тези обичайни вярвания са си измежду нас – не се е случила модернизацията в задоволителна степен”, означи Александров.

Според него „ новите беди” като ХААРП и злите фармацевтични компании попадат в главите на хората поради „ неуспеха на глобализацията, неуспеха на мозъците да осмислят голямата трудност на света, в който живеем”. Така се оказваме „ интелектуално незрели”.

Резултатът? „ В една очарователна амалгама се появяват извънземни, рептили, всички други очарователни същества, които е доста занимателно да ги изследваш в профил, само че сега, когато си дадеш сметка, че доста хора живеят с такива убеждения, разбираме, че базисното чувство за голяма част от нашите сънародници е, че светът е тъмно, непознаваемо и базисно враждебно място, изпълнено със зли сили”.

--> Бакрачева означи, че у нас сме „ безусловно в границите” – 25% от американците също имат вяра в тайни теории. Според нея би трябвало да се прави разлика сред дребните защитни ритуали вид блъскане на дърво и чувството за международен скрит план, което може да бъде употребявано с манипулативен резултат.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР