Търсенето на природен газ в Китай ще продължи да се

...
Търсенето на природен газ в Китай ще продължи да се
Коментари Харесай

МАЕ: Китай ще държи около една четвърт от световната търговия с природен газ през 2040 г.


Търсенето на природен газ в Китай ще продължи да се усилва до 2040 година и ще надвишава вътрешното произвеждане с 43 %, оповестява в собствен отчет Международната организация за енергетика (МАЕ).

“Ежегодният рандеман на газ в Китай ще нарасне съвсем двойно и ще доближи до 340 милиарда куб м през 2040 година, като главно това ще се дължи на шистовия газ, само че потреблението, съгласно упованията ще пораства още по-бързо и ще доближи 600 милиарда куб м “, се споделя в отчет, презентиран в град Кунмин.

През 2040 година една четвърт от международната търговия с природен газ ще се пада на Китай, предвижда още МАЕ.

Увеличеното потребление на газа ще е вследствие на дейностите на държавното управление на страната за отвод от въглищата, отбелязва организация Синхуа.
МАЕ чака, че през 2040 година каузи на газа в енергетиката на Китай ще се удвои и щ доближи 12 %, до момента в който делът на въглищата ще се свие до 45 %.
През януари – август, потреблението на природен газ в страната е било от порядъка на 150 милиарда куб м, от които 37,9 % е от импорт, сочат данните на Националната комисия за развиване и промени. При това добивът е повишен с 10,8 % по отношение на аналогичния интервал на предходната година, а потреблението се е нараснало със 17,8 %.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР