Търсенето на петрол в световен мащаб за използването му в

...
Търсенето на петрол в световен мащаб за използването му в
Коментари Харесай

Търсенето на петрол ще достигне пик през 2032 г.

Търсенето на нефт в международен мащаб за потреблението му в горивни артикули за транспортни средства пътищата ще нарасне с 5% до пик от 50 милиона барела дневно до 2032 година, като използването на нефт за транспортните средства евентуално ще намалее внезапно, защото се чака електрическите коли да съставляват повече от половината от продажбите до 2040 година Това се споделя в  анализ американската банка Goldman Sachs, представен от Ройтерс.

Инвестиционната банка чака световното търсене на нефт за пътни транспортни средства да понижава, само че дружно с по-продължително плато след постигане на върха и да остане с 4% над равнищата от 2023 година до 2040 година, защото повишаването на световния брой транспортни средства съвсем компенсира спада в потреблението на нефт за транспортни средства. Очаква се огромни разлики във времето на постигане на пика в другите страни, показва още банката.

Според Goldman Sachs 1,7 милиарда световни транспортни средства са довели до 47% от търсенето на нефт през 2023 година, като потреблението на бензин съставлява към половината от търсенето. Банката акцентира, че новите електрически транспортни средства (NEV) - на акумулатори или plug-in хибриди, само че не и обичайни хибриди, в този момент натежават върху търсенето на нефт за производството на горива за транспортните средства.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР