Търсенето на петрол в света през 2021 г. ще се

...
Търсенето на петрол в света през 2021 г. ще се
Коментари Харесай

ОПЕК прогнозира нарастване в световното търсене на петрол тази година

Търсенето на нефт в света през 2021 година ще се възвърне с 5,9 милиона барела на ден след спада с 9,8 милиона барела на ден предходната година, като прогнозата остава без смяна по отношение на предходната оценка. Това показва ОПЕК в месечния си отчет, оповестен през днешния ден и представен от ТАСС.
Това значи, че търсенето на нефт тази година ще доближи 95,9 милиона барела на ден след понижението до 90 милиона барела на ден през спешната 2020 година.
ОПЕК чака, че в страните от Организацията за икономическо сътрудничество и раз търсенето ще се увеличи с 2,6 милиона барела на ден, само че към момента няма да се върне на предкризисното равнище. За разрастващите се страни се чака напредък от 3,3 милиона барела на ден, написа Българска телеграфна агенция.
Страните отвън картела през 2021 година могат да усилят предлагането си с 0,8 милиона барела на ден след намаляването с 2,5 милиона барела на ден предходната година, показва картелът. За 2020 година страните отвън ОПЕК са понижили доставките за международния пазар до 62,7 милиона барела на ден.
В отчета се показва, че възобновяване на цените на черното злато значително ще усъвършенства изискванията за производителите на шистов нефт от Съединени американски щати и може да се чака те да се върнат на пазара през втората половина на 2021 година. През декември страните от ОПЕК са нараснали добива си до 25,36 милиона барела нефт на ден, като съглашението за контролиране на предлагането е било изпълнено на 102 %.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР