Търсенето на нова работа понякога може да бъде достойно за

...
Търсенето на нова работа понякога може да бъде достойно за
Коментари Харесай

10 съвета за търсещите нова работа: как да четем обявите правилно

Търсенето на нова работа от време на време може да бъде почтено за авантюристичен разказ. Нещо сходно на Остров Тамбукту на Марко Марчевски – доста диваци, никакви правила и прекомерни упования и от двете страни.

Във всяка публикация за работа има характерни условия към претендентите, които имат своето тъкмо значение. За страдание доста от тези условия и правила са написани от работодателя просто по този начин, тъй като всички останали го вършат, пък и за него по този начин се основава добавена стойност на компанията и съответното работно място.

Ето 10 неща, които можете да прочетете в обявите за работа и които могат да значат нещо напълно друго. Ако към този момент сте попадали на сходна публикация, а по-късно сте почнали в съответната компания и всичко е наред, то тогава ви поздравяване и споделяме – Щастливци!

1. Млад и стимулиран екип

Всички са преди малко проходили в специалността и са съгласни да работят за жълти стотинки 24 часа в денонощието, само че в случай че шефът каже (което се случва често), с наслада ще работят и 7 дни в седмицата – чакаме от вас същото отношение към работния развой и към заплащането.

2. Мотивиращо възнаграждение

Заплащането в никакъв случай няма да ви е задоволително, тъй като в никакъв случай няма да забележим нужната ни мотивация (дори и да си скъсаш задника от работа).

3. Социални придобивки

Понякога има минерална вода в офиса, само че скоро ще разберете, че от нея пие единствено мениджърският състав.

4. Фирмено образование

Ще ви покажем тънкостите на занаята, единствено с цел да знаете, че от вас нищо не става, както и че е неуместно да желаете нарастване на заплатата в идващите от 6 до 12 месеца (когато ще има ново обучение).

5. Атрактивно възнаграждение

Забавляваме се, до момента в който ви гледаме по какъв начин харчите дребните си заплати още на първата седмица след приемането им, само че същинската атракция настава, когато започнете да се държите все едно всичко е наред.

6. Работа в динамична среда

Да знаете, че няма да имате време даже за сандвич, от време на време и за тоалетна. Свиквайте!

7. Възможност за професионално развиване

Всъщност длъжностите са непрекъснати и тъкмо разчетени и няма по какъв начин да се развивате, в случай че не отидете в друга компания.

8. Служебен телефон

Ще има безвъзмездни минути, само че те са общо 20 към 3 номера, в часовете от 9 до 12 и от 18 до 18.30… събота и неделя.

9. Служебен автомобил

Често ще се постанова да шофирате до летището и назад, с цел да прибирате изцяло непознати за вас хора (предимно жени). Още първоначално ще ви бъде обяснено доста изрично, че компанията не насърчава безразсъдното замърсяване на околната среда с изгорели газове.

10. Конкретни отговорности

Списъкът с вашите отговорности е толкоз дълъг, че каквото и да кажете, че не ви влиза в работа – ще грешите и ще би трябвало да го извършите.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР