Търсенето на кораби с втечнен природен газ (LNG) е намаляло,

...
Търсенето на кораби с втечнен природен газ (LNG) е намаляло,
Коментари Харесай

Топлата зима може да донесе по-лоша енергийна криза

Търсенето на кораби с полутечен природен газ (LNG) е намаляло, поради военната обстановката в част от Европа, само че естествените метеорологични условия могат изцяло да спрат корабите. Това предизвестие идва от отчет на Reuters, a повода е неналичието на сняг, което ще докара до по-ниски равнища на реките в основни водни пътища, написа Oilprice.

Необичайно топлата зима понижи търсенето на отопление в Европа, спести размери за предпазване и оказва помощ на континента да избегне енергийна рецесия вследствие на войната в Украйна. Но тези метеорологични условия могат да бъдат пагубни за доставките на LNG.

Метеоролози, представени от Ройтерс, предизвестяват, че районът, който разчита на реките Рейн и Дунав, е изложен на риск от суша, което ще затрудни корабоплаването по-късно тази година.

Температурите сега са извънредно високи - междинните в Германия са с 25% по-високи от естественото от септември насам, съгласно данни на Refinitiv.

Комбинацията от липса на сняг и по-суха 2022 година към този момент се отрази върху производството на водноелектрическа сила - Франция е отбелязала 41% по-ниско произвеждане на предходната година. По-високи температури не разрешават речните води да се употребяват за изстудяване на нуклеарни реактори - главен източник на сила за страната.
 Енергийната рецесия направи Европа топ пазар на LNG в света
Енергийната рецесия направи Европа топ пазар на LNG в света

Европейски Съюз е внесъл общо 24% от целия полутечен природен газ, търгуван предходната година

За производителите на електрическа енергия меката зима пристигна на фона на по-суха от естественото 2022 година което понижи капацитета за произвеждане на хидроенергия в няколко основни страни. За Германия, Швейцария, Италия, Австрия и Дунавския район неналичието на превалявания може да попречи на производството на чиста сила тази година.

През 2022 година Рейн и Дунав бяха с понижени равнища на водата, които даже попречиха на корабоплаването.

Според Yale Environmen t360, предишното лято Дунав е текъл с бил на половината от нормалния си размер, като товарните шлепове са спрели, чакайки на опашка, с цел да могат да преминат.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР