Търсенето на газ в черноморския блок Тервел“ продължаваНадеждите за откриване

...
Търсенето на газ в черноморския блок Тервел“ продължаваНадеждите за откриване
Коментари Харесай

Седмични новини за енергетика: Украйна иска реакторите за „Белене“; Пак се търси газ в блок „Тервел“

Търсенето на газ в черноморския блок „ Тервел “ продължава
Надеждите за разкриване на газ в българската акватория на Черно море стават все по-големи в последните години. А откакто прилежащите Турция и Румъния откриха нови огромни находища, наподобява все по-реалитично такива да бъдат открити и край България.
„ Булгаргаз “ чака малко по-висока цена на газа за септември
Цената на природния газ, доставян от „ Булгаргаз “, евентуално ще нарасне леко през септември. Това е прогнозата на публичния снабдител все още, само че до окончателното решение има още една седмица, през която евентуално ще има смяна на интернационалните цени, а от там и на тези в страната.
Транспортният министър твърди, че страната може да ръководи „ Росенец “
Държавното дружество „ Пристанищна инфраструктура “ (ДППИ) към този момент е с вписан лиценз като пристанищен оператор, с което страната ще може да ръководи нефтеното пристанище „ Росенец “. Това съобщи министърът на превоза Георги Гвоздейков, който посети терминала и се включи в съвещание на назначената от него комисия по приемането на обекта след прекратяването на концесионния контракт с „ Лукойл Нефтохим Бургас “.
Кабинетът „ Денков “ утвърди изключение от съветските наказания за АЕЦ „ Белене “
Правителството позволи на Националната електрическа компания (НЕК) да работи най-малко още една година с съветската „ Атомстройекспорт “ по поддръжката на оборудването за АЕЦ „ Белене “. На днешното си съвещание Министерският съвет утвърди следващо изключение от регламента, въвеждащ ограничаващи ограничения поради войната на Русия в Украйна.
Украйна желае да купи и реакторите, и оборудването за АЕЦ „ Белене “
Украйна има интерес да купи двата реактора от неосъществената АЕЦ „ Белене “ и оборудването към тях. Това излиза наяве след извършена през вчерашния ден (21 август) среща сред премиера Николай Денков и украинския президент Володимир Зеленски в Атина.

Министерството на енергетиката прави оценка на активите, изясни министър председателят, представен от държавната пресслужба.
Времето ще е на страната на Европа и тази зима
По-голямата част от Европа ще бъде обхваната от малко по-високи температури от естественото през октомври – декември тази година, демонстрират последните прогнози на Weather Company. Очакваните температури ще бъдат сред 0.5 и 1 градус по Целзий над междинните за по-голямата част от Европа през четвъртото тримесечие.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР