Търсенето на болногледачи в Германия се е увеличило с почти

...
Търсенето на болногледачи в Германия се е увеличило с почти
Коментари Харесай

Германия го закъса за медицински кадри

Търсенето на болногледачи в Германия се е нараснало с съвсем 50% от 2015 година Понастоящем единствено в областта на грижите за възрастни и заболели хора липсват 35 000 експерти. Положението при акушерките е сходно: Броят на оповестените свободни работни места се е удвоил от 2017 година. До 2030 дефицитът на личен състав в бранша на опазването на здравето ще се усили до съвсем един милион души - с изключение на 165 000 лекари ще липсват 800 000 нелекарски медицински служащи. Без емиграция в тези специалности секторът на опазването на здравето и грижите е изправен пред неразрешими проблеми.

В Германия болногледачите понижават. Понастоящем лишава половин година, с цел да се заеме свободно място за болногледач на възрастни хора. И няма изгледи за усъвършенстване - заради демографското развиване ще има от ден на ден хора в Германия нуждаещи се от грижи, които ще за изправени пред все по-намаляваща група болногледачи. Тази наклонност визира освен болногледачите и обгрижващите възрастни хора, акушерките и помощник-акушерките също са в дефицит. Международната родителска самодейност "Mother Hood " изрази през 2017 предизвестие за миграция на бременни дами: В доста елементи на Германия не може да се обезпечи безвредно раждане заради затворени родилни зали и липса на акушерки.

Само висока емиграция в тези специалности може да реши казуса. Но по какъв начин заинтригуваните лица от други страни да намерят подобаващата работа в Германия? Как да се действа с регулациите по повод признаването на квалификацията и разрешението за престояване? Какви условия би трябвало да бъдат изпълнени, с цел да може да се работи в Германия?

Познания по немски език на равнище B.

Познанията по немски език на равнище В2 са причина за специалностите в бранша на опазването на здравето и грижите. Може да се кандидатства и с знания на равнище A2. Със съответните езикови курсове и поддръжка от бъдещия шеф те могат да бъдат задълбочени в Германия до постигане на нужното равнище В2.

Германски работодатели реализират контакт с квалифицирани служащи

Търсенето на работа в Германия от други страни може да отнеме доста време. Алтернативно експерти от целия свят могат да се записват на посредническата платформа www.employland.de и да си основат персонален профил. Германските работодатели търсят в платформата нови чиновници и реализират контакт с тях. За претендентите не пораждат никакви разноски за посредничеството. В допълнение към посредничеството, Employland се грижи по благопожелание за юридическите формалности, като да вземем за пример позволение за престояване или приемане на документ за признание на квалификацията, които са причина за упражняването на медицински специалности. Разходите за правни услуги се поемат по принцип от предприятието, което сполучливо е попълнило състава си с нов чиновник.

Федералното държавно управление възнамерява по-лесен достъп до немския пазар на труда

Кризата за експерти визира освен бранша на опазването на здравето и грижите, тя е ясно осезаема и в доста сектори. В противопоставяне на тази наклонност Федералното държавно управление възнамерява да улесни достъпа до немския пазар на труда със закон за емигриране на експерти.

Без подобаваща емиграция до 2030 в Германия ще липсват съвсем пет милиона служащи, което ще докара до загуба на доходи от повече от 500 милиарда евро, съгласно прогнозата на консултантското сдружение Korn Ferry. На този декор законът за емигриране на експерти е повече от просрочен. За сектора на опазването на здравето и грижите и през днешния ден се ползват положителни условия за достъп, само че без поддръжка към момента е мъчно да се откри пътят до немския пазар на труда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР