Търсенето на асансьори от ново поколение и компоненти за автомобили

...
Търсенето на асансьори от ново поколение и компоненти за автомобили
Коментари Харесай

Европейски гигант с бизнес у нас постигна рекордни поръчки и висока печалба

Търсенето на асансьори от ново потомство и съставни елементи за коли разреши на немският металургичен колос ThyssenKrupp да регистрира най-големия брой годишни поръчки за последните 5 години.

Компанията последователно понижава зависимостта си от стоманата, насочвайки се към бизнеса с асансьори и поръчките от автомобилния бранш, откъдето идват 1/4 от общите продажби.

Общите поръчки са нарастнали с 18% до 44.29 милиарда евро през финансовата година, завършила на 30 септември, а поправената облага преди налози и лихви доближава 1.91 милиарда евро, надвишавайки предстоящите от анализаторите 1.73 милиарда евро.

 След €8 милиарда загуба: Гигантът Thyssenkrupp си потегля от Америка
След €8 милиарда загуба: Гигантът Thyssenkrupp си потегля от Америка

Компанията продава и последния си цех там

Оперативната облага на бизнеса с асансьори, който обслужва най-много клиенти в Съединени американски щати и Европа с високотехнологични елеватори с достъп до интернет, се качва със 7% до 922 млн. евро, трансформирайки този бизнес в най-печелившия за групата.

Звеното за софтуерни съставни елементи, което доставя елементи на 9 от 10 премиум автомобила, в това число всички модели на електрическите автомобили Tesla, регистрира растеж на оперативната облага с 12% до 377 млн. евро.

ThyssenKrupp чака поправената облага преди налози и лихви сред 1.8 и 2 милиарда евро, до момента в който анализаторите предвиждаха приблизително 2.03 милиарда евро.

 Германската ThyssenKrupp строи нов логистичен център в България
Германски металургичен колос строи нов логистичен център в България

Компанията ще избира сред няколко града у нас

Германският металургичен колос paзвивa дeйнocт и в България oт 2005 година, ĸaтo имa cĸлaдoвo-пpoизвoдcтвeни бaзи в Coфия, Πлoвдив, Pyce и Бypгac. Тhуѕѕеnkruрр се готви дa oтвopи нoв лoгиcтичeн цeнтъp в cтpaнaтa, ĸaтo в мoмeнтa ce разисква подобаваща лoĸaция зa нeгo.

Промяна в бизнеса

Под управлението на изпълнителния шеф Хайнрих Хайзингер компанията е в развой на преориентиране към технологиите, изоставяйки обичайна си опора - надалеч по-нестабилната стоманодобивна промишленост.

Тя продаде стоманодобивния си бизнес в Бразилия и стартира стъпки за сливане на европейския си железен бизнес с този на индийската Tata Steel през 2018 година

 Thyssenkrupp и Tata Steel се договориха за сливането на европейския си бизнес
Компания с бизнес у нас става част от втория максимален производител на стомана в Европа

Предвижда се обаче съкращаването на 4000 работни места

" Структурните проблеми в европейската стоманодобивна промишленост не са изчезнали. Все още имаме обилни свръхкапацитети и на европейския пазар на стомана ", съобщи Хайзингер.

Профсъюзите упорстват за отбрана на служащите и се чака да изкарат хиляди от тях на митинг, изисквайки гаранции за работните места и нови фабрики.

Хайзингер счита, че може да бъде реализирано съглашение с тях. " Всички вероятни други възможности биха довели до надалеч по-големи съкращения на работни места ", визирайки оповестеното през септември редуциране на 2000 работни места.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР