Търсачката на руската интернет компания Yandex е блокирала търсенето на

...
Търсачката на руската интернет компания Yandex е блокирала търсенето на
Коментари Харесай

Забраниха снимки на плешивия и подпухнал Путин

Търсачката на съветската интернет компания Yandex е блокирала търсенето на изображения на президента на Русия Владимир Путин по " цинични, оскърбителни и унизителни думи ", словосъчетания и цели фрази, заяви съветското без значение издание „ Медуза “. Целта е, в случай че от територията на Русия някой потърси „ плешивия “, „ бункерния дядка “, " ботоксовия Путин " или „ основният престъпник “ търсачката да не му предлага фотоси и колажи на Владимир Владимирович.



За интернет цензурата относво съветския президент в Русия стана ясно след огромно приключване на изходния код на услугите на Yandex, което беше доказано и от самата компания. Неизвестно лице направи обществено притежание архивите на вътрешното вместилище на търсачката. От приключването се оказа, че Yandexцензурира резултатите от търсенето на фотоси и видеоклипове, тъй че изображенията на Путин и знаците Z да не се появяват в подтекст, който е неподходящ за управляващите.

Когато търсите фотоси в Yandex, в някои случаи вашата поръчка за търсене се поправя автоматизирано: компанията отстранява някои изображения от резултатите от търсенето. Правилото се ползва прецизно при опазването на имиджа на Владимир Путин.

Yandexпази Путин от офанзиви по следните нецензурни или обидни търсения: пиздабол (лаладжия - б. р.), плешивия, х*йло и производните във всички падежи; словосъчетанията: бункерен дядка, основният престъпник,капута на цяла Русия, х*й в скафандър, х*йло в ледена дупка; или цели фрази като да вземем за пример " Тоя по кое време ще пукне? ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР