Търновският пенсионер е готов на отчаяни действия, за да привлече

...
Търновският пенсионер е готов на отчаяни действия, за да привлече
Коментари Харесай

Йордан Гърдев: Ще се самозапаля, близо година чакам освидетелстване от ТЕЛК!

Търновският пенсионер е подготвен на обезверени дейности, с цел да притегли вниманието на институциите

„ Ще отида на центъра на Велико Търново с туба бензин, ще се полея и ще драсна клечката. Дано тогава някой обърне внимание на казуса ми. Всъщност това е нещо, което вгорчава живота на още стотици хора – тромавата процедура по освидетелстване от ТЕЛК “, споделя 77-годишният Йордан Гърдев от остарялата столица, написа.

Възрастният мъж подал документи за разпределяне на инвалидна пенсия на 30 юни предходната година. Неколкократно е ходил на място, с цел да ревизира какво се случва по неговия проблем, само че и все още няма развиване. Обиден е на страната, че претърпява този призрачен сън, и е безапелационен, че би трябвало да се постави завършек на размотаването по институции на заболели хора, които се молят за жълти стотинки, с цел да оцелеят.

Йордан има 50 години трудов стаж като електро-механоспециалист. Дълго време отговарял за редовността на светофарите във Велико Търново, след това за асансьори и други уреди. Дори след пенсионирането си траял да се труди, тъй като не му стигали парите.

„ Взимам 523,37 лева пенсия. При последното нарастване сумата набъбна с цели 10 ст. Това е насмешка “, описа той.

Гърдев показа, че в дейните си години постоянно е гледал да е потребен на обществото и поради това е дарявал непринудено кръв 59 пъти. Заради хуманната постъпка е бил почетен три пъти със златен орден от БЧК.

Поводът да кандидатства за освидетелстване от ТЕЛК е претърпян инфаркт на 10 юни. Оцелял с помощта на медиците в Специализираната болница за интензивно лекуване по кардиология във Велико Търново.

„ От клиниката ми обясниха, че имам право на ТЕЛК след сърдечния удар. Освен това пострадвам от глаукома, която засегна зрението ми, и съвсем не мога да разгадавам на очите си към този момент. Събрах нужните документи, които ми желаеха за ТЕЛК, само че не ги утвърдиха. Наложи се да отида при доктор от Варна, с цел да приготви нужното мнение. Уж по-късно всичко беше наред. Колкото пъти отида на място, ми споделят да очаквам, че има нови разпореждания и още 6000 души са подали молби “, показа 77-годишният мъж.

През целия този интервал положението му продължава да се утежнява и даже го диагностицирали с онкологично заболяване. Наложило се да преживее интервенция по премахване на туморно образувание в Русе.

„ Желая да прикрепя към документите за кандидатстване и епикризи за онкологичното заболяване, само че ме връщат. Питам се дали ще съм жив, до момента в който ми излезе решението за освидетелстване “, добавя Йордан.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР