Търновската полиция разби банда крадци на автомобилни гуми, които действали

...
Търновската полиция разби банда крадци на автомобилни гуми, които действали
Коментари Харесай

Разбиха банда търновски цигани, вършеели из Евросъюза

Търновската полиция разруши тайфа крадци на автомобилни гуми, които работили на територията освен на България, само че и на страни от Европейския съюз,

Тримата са роми от Павликени на възраст 19, 39 и 59 години и са родственици. Те са хванати след серия от удари във Велико Търново и Горна Оряховица, при които няколко първокласни автомобила останаха „ на трупчета”.

Наблюдаващият прокурор Тотко Найденов заяви че преди да нанесе удара незаконното трио деликатно оглеждало региона.

Крадците избирали скъпи джипове, спрени сред блоковете тук-там без видеокамери. След това с изключителна експедитивност тримата нарушители сваляли гумите с джантите и изчезвали със личния си автомобил. Част от откраднатата плячка те продавали в Русе, където притежателят на гумаджийницата не предполагал че купува крадени авточасти.

Пред него крадците обяснявали, че внасят гумите и джантите от чужбина. Нанесените вреди са за към 10 хиляди лева Част от откраднатите движимости са върнати на притежателите, като размерът единствено на невъзстановените вреди е за 4 хиляди лева

При изършване на обиски на адреси в Павликени и Русе са открити и конфискувани голям брой движимости, имащи отношение към незаконната им активност. Събраните доказателства са за 4 осъществени обири във Велико Търново и 1 в Горна Оряховица.

Тримата нарушители са хванати в домовете си в Павликени, часове след последния си удар – кражба на половин звук дизелово гориво от камион в родния си град, а Районният съд във Велико Търново ги остави за непрекъснато в ареста.

Обвинени са в осъществяване на обири в прелиминарен сговор, осъществени с техническо средство. 39-годишният мъж е направил закононарушенията и в изискванията на рисков рецидив. Той има богата незаконна „ кариера”.

Три пъти е обявяван у нас за общодържавно търсене. Има и Европейска заповед за арест. 59-годишният му съизвършител пък, е съден и оправдан.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР