Търновската конституция е постижение, въплътило ценностите и идеалите на Българското

...
Търновската конституция е постижение, въплътило ценностите и идеалите на Българското
Коментари Харесай

Радев призова депутатите да отстояват интересите на народа

" Търновската конституция е достижение, въплътило полезностите и идеалите на Българското възобновление, които не престават да бъдат насочна точка за развиването ни като нация и страна. "

Това съобщи президентът Румен Радев по време на изнесеното тържествено съвещание на Конституционния съд на Република България, което се състоя във Велико Търново. Президентът е в града за присъединяване в честванията по случай 140 години от приемането на Търновската конституция.

По думите на Румен Радев две послания оставят основателите на първата ни Конституция - завет за политическа мъдрост и за национален суверенитет , както и обръщение " законите да се вършат от народа и за народа ".

Държавният глава уточни, че преди 140 години нашите народни представители са били водени от убеждението да отстояват ползите на народа и не са си и помисляли, че могат да предложат и гласоподават закон, който да не служи на българския народ.

" Това е завет, който призовавам нашите народни представители да следват във всяка своя мисъл, всяка своя активност и всяко свое решение " , прикани Румен Радев.

Държавният си глава посочи още, че в динамичната и спорна реалност през днешния ден върховенството на Конституцията заслужава изключително внимание и грижи.

Румен Радев връчи почетен плакет " Св. св Кирил и Методий " на Народно читалище " Надежда-1869 " по случай 150 години от основаването на културната институция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР