Тържеството, с което днес бе открита академичната 2021/2022 година във

...
Тържеството, с което днес бе открита академичната 2021/2022 година във
Коментари Харесай

Във Филиал Видин откриха новата академична година

Тържеството, с което през днешния ден бе открита академичната 2021/2022 година във Филиал Видин на Русенски университет „ Ангел Кънчев “, се организира пред централния вход на постройката на висшето образователно заведение. Заместник-кметът на Община Видин по филантропични действия и обществена политика Борислава Борисова беше посетител на празника. На събитието участваха още ректорът на районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “ член кор. проф. д.т.н. Христо Белоев, заместител регионалният шеф Илия Каменов, Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил, ръководителят на Общински съвет - Видин Генади Велков, административният шеф на Филиал Видин Момчил Станков, както и представители на академичното управление на Русенски университет, преподаватели във Филиал Видин, студенти.

Започва шеста поредна академична година във Видин, означи в словото си проф. Белоев. Той изрази удовлетворение, че Филиалът има цялостната поддръжка освен на локалната и на държавната власт, само че и на представителите на компании и институции. И увери студентите, че са създали верния избор, тъй като във Филиал Видин ще получат познания и умения, с които ще бъдат конкурентни на пазара на труда.

Заместник-кметът Борисова насочи привет по случай откриването на новата академична година от името на кмета на Община Видин доктор Цветан Ценков и от свое име. „ Радвам се, че всички вие, младежи, избрахте видинския Филиал на Русенския университет, където ще получите качествено и съвременно обучение – основата за Вашата бъдеща професионална реализация. Скъпи студенти, бъдете упорити, търсете нови познания и помнете, че инвестицията в образованието неведнъж се възстановява “, акцентира Борислава Борисова в приветствието си, след което сервира приветствен адрес от кмета на Видин на ректора на Русенски университет.

Приветствие насочи и заместител регионалният шеф Илия Каменов. Своята благословия по случай началото на академичната година даде Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил, който пожела на студентите на добър час по пътя на знанието и просветата.

Емил Войков, първокурсник в компетентност „ Компютърни науки “, също насочи пожелания за сполучлива образователна година към своите състуденти.

В деня, в който публично бе открита академичната година за към 600 студенти във Видин, близо 150 от които първокурсници, 60 абитуриенти получиха своите дипломи за сполучливо довеждане докрай на Филиал Видин. Това стана на гала, която се организира в залата на Драматичния спектакъл. Гости на тържеството бяха заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова, Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил, ръководителят на Общински съвет – Видин Генади Велков, представители на управлението на Русенски университет и на Филиал Видин, представители на общини в област Видин и на институции, жители.

Тържеството стартира с къса стратегия, показана от Ансамбъла за национални песни и танци „ Дунав “.

Приветствие от името на академичното управление сервира ректорът на районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “ проф. д.т.н. Христо Белоев, който се обърна към студентите с думите: „ Вие сте измежду първите, които започнаха своето образование във Видин. Първият випуск стартира в условия към момента на акредитация и като студенти не на Филиала, а на Русенския университет. А вие сте първите, които започнахте като студенти на към този момент упълномощения Филиал тук, във Видин. Сега с дипломите в ръка Вие ще се влеете в разнообразни структури – всеки по специалността си “. Проф. Белоев увери, че и отсега нататък Филиалът ще откликва на потребностите на локалния бизнес посредством откриване на нови специалности.

„ Видин към този момент е научен град. За втора поредна година ние ще връчим дипломите на нашите, видински студенти, само че за пръв път на студенти на Филиал Видин. Благодаря Ви, че преди пет години повярвахте в нашите старания и Ви благодаря, че намерихте причина да останете в нашия град “, сподели в словото си към студентите административният шеф на Филиал Видин Момчил Станков.

Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова поздрави абитуриентите от името на кмета доктор Ценков и от свое име. „ Това хубаво събитие, което се случва на едно емблематично място – сцената на първата издигната в България театрална постройка, е доказателство, че видинският Филиал се развива сполучливо. Днешният ден е празник освен за прелестните младежи в тази зала, които ще получат своите дипломи, само че е празник и за град Видин, тъй като със основаването на Филиала се сбъднаха фантазиите на генерации видински жители “, означи заместник-кметът, като пожела на абитуриентите сполучлива професионална реализация.

След формалните приветствия бяха връчени дипломите на абитуриентите от шест специалности – една магистърска и пет бакалавърски. Първи своите дипломи получиха първенците на випуск 2021, както и отличника на випуска – инженер-мениджър Николета Халачева, която произнесе слово към своите състуденти. Финалът на тържеството беше подложен с обща фотография пред постройката на Драматичния спектакъл.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР