Тържество за Деня на народните будители събра младите учители във

...
Тържество за Деня на народните будители събра младите учители във
Коментари Харесай

Кметът Даниел Панов поздрави 94 млади учители в Деня на народните будители

Тържество за Деня на националните будители събра младите учители във Велико Търново и района, за които актуалната образователна година бе първа в професионалната им кариера, както и доста техни по-опитни сътрудници и шефове на учебни заведения и детски градини. Кметът на Старата столица Даниел Панов персонално поздрави с празника педагозите. Младите учители, прекрачили прага на класните стаи тази есен, са общо 94 и са с близо 20% повече по отношение на предходната година. За всеки от тях имаше и подарък – особено обръщение и книгата „ Асеневци “ на историка проф. Пламен Павлов, който също бе посетител на тържеството.

Жестът към педагозите бе проведен от Община Велико Търново, Сдружението на младите учители към ОУ „ Бачо Киро “ и Регионалното ръководство по образованието.  %d0%bf%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d1%83%d1%87%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b8-2

„ Благодаря ви, че сте избрали и сте се посветили на толкоз благородна специалност, каквато е учителството. Благодаря и на всички учители, на преподавателите, на актуалните будители, че се грижат за израстването на нашите деца и оформянето им като персони, че построяват по този метод бъдещето на България и оказват помощ на нас, родителите. Неслучайно учебното заведение постоянно е било наричано наш втори дом. Като кмет, дружно с екипа ми и дружно с Националното съдружие на общините ще продължаваме да поддържаме по всички вероятни способи учителите и развиването на образованието в България. За благополучие, както по времето на Стефан Стамболов, през днешния ден то е народен приоритет и за държавното управление “, обърна се към аудиторията Даниел Панов.

Емоционално послание насочи и проф. Пламен Павлов. Той напомни какъв брой ярък е днешният празник, по какъв начин е обвързван с почитта, която още от Средновековието нашият народ отдава на небесния български покровител и патрон на будителството св. Иван Рилски. Именно от Търновград води началото си този прекрасен празник, разгласен през 1922 година и за Ден на националните будители, уточни проф. Павлов.

Приветствия към младите учители насочиха също регионалният шеф проф. Любомира Попова, инж. Розалия Личева, както и техни сътрудници. Поздрав за всички присъстващи бяха осъществяванията на Иван Мишев и девойките от вокална група „ Дъга “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР