Тържествено изпращане с почести и сълзи устроиха колегите на дългогодишния

...
Тържествено изпращане с почести и сълзи устроиха колегите на дългогодишния
Коментари Харесай

Пенсионираха шефа на Пето РУ с почести и мъжки сълзи

Тържествено изпращане с почести и сълзи устроиха сътрудниците на дългогодишния шеф на Пето районно в „ Тракия “ гл. контрольор Георги Данчев през днешния ден по обяд. Трогателната гала в залата на сектора беше и във връзка неговата 60-годишнина. Преди това целият персонален състав посрещна началника си за последно, строен в две редици в коридора.

В началото на тържеството пред всички беше прочетена впечатляващата биография на Данчев, който е натрупал 36 години стаж в системата на Министерство на вътрешните работи. Неговият сътрудник от Първо РУП Петър Тодоров, напомни по какъв начин дружно са правили първите си стъпки в милицията през далечната 1982 година. Тогава Георги Данчев почнал работа като полицай в Четвърто районно.  В Пето пък влиза преди 29 години като младши шпионин и се издига последователно в йерархията до шеф на сектора в „ Тракия “, чието кормило поема през 2011 година. Докато изреждаха обособените стъпки в биографията му, сътрудниците на Георги Данчев му поднасяха за спомен архивни негови фотоси, правени през годините. 

Данчев е награждаван неведнъж за заслуги към системата. Днес обаче той беше откровено сюрпризиран, когато началникът на ОДМВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков му връчи неполучен медал от 1983 година. Малко по-късно на юбиляря беше поднесен и напълно настоящ Почетен знак на Министерство на вътрешните работи II степен, присъден му от вътрешния министър Валентин Радев.     

Плакет, грамота и неповторим кортик получи още на изпроводяк дългогодишният служител на реда.

Прочувственото изпращате не мина и без мъжки сълзи. Самият Данчев беше толкоз разчувстван от уважението на сътрудниците, че приемаше поздравите със зачервени очи. Зам.-шефът на пловдивската полиция Димитър Събчев му напомни, че той е бил първият му ментор в органите на реда и сподели, че пази за индивида и сътрудника Георги Данчев единствено позитивни мемоари. А когато изрече фразата „ Бивше ченге няма “, всички в залата се разчувстваха дружно с бъдещия пенсионер.

„ Системата губи един заслужен човек “, единствено съумя да каже регионалният шеф Здравко Димитров и гласът му секна, като че ли буца застана на гърлото му. Просълзен той прегърна юбиляря и му пожела с спокоен глас да е жив и здрав.

Кметът на „ Тракия “ Костадин Димитров пък сервира на Данчев икона на Свети Георги, с пожеланието тя да го закриля, и книгата „ Алманах на панелна „ Тракия “.  „ Извинявам се на Жоро за позвъняванията в почивните дни и нощем, когато се е налагало съдействието му. Винаги е откликвал и е бил прецизен “, сподели районният кмет.

С прегракнал от сълзи глас благодари на началника си и служителка от  името на цялата администрация на сектора, като го назова „ най-човечния началник, който постоянно държи на думата си.

На церемонията по изпращането на Георги Данчев участваха брачната половинка му Илияна, шеф на Спортното учебно заведение, синът и щерка му, както и четиримата му внуци – три девойки и едно момче.

„ Той е потвърдил какво може, поисквам му в този момент има сили да оказва помощ и за образовани
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР