Тържествено бе открита днес новата академична година 2024/2025г. в ЮЗУ

...
Тържествено бе открита днес новата академична година 2024/2025г. в ЮЗУ
Коментари Харесай

Тържествено: Откриха учебната година в ЮЗУ Н.Рилски

Тържествено бе открита през днешния ден новата академична година 2024/2025г. в ЮЗУ „ Неофит Рилски “.

Гости на церемонията по разкриване на новата агадемична година бяха: кметът на Община Благоевград- Методи Байкушев, ръководителят на Общински съвет Радослав Тасков,Емилия Лазарова – зам.-министър на образованието, Неврокопският митрополит Серафим, националният представител (ГЕРБ-СДС) – Стефан Апостолов, регионалният шеф на Благоевград – Георги Динев, и сътрудника му от Кюстендил – Ал. Пандурски, Петър Узунов – ръководител на Окръжния съд, Мариана Мицева – зам.-председател на Административния съд в Благоевград, Румяна Митева – Насева – административен началник на Районния съд, шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – ст. ком. Даниел Димитров, кметът на Симитли – Апостол Апостолов, полковник Кирил Спаневиков – шеф на Трето бригадно командване, доктор Янка Такева - председателка на Синдиката на българските учители, Боряна Шалявска – зам.-кмет обучение, бизнес развиване, обществена и здравна политика на Община Благоевград.

Церемонията почетоха доста студенти и родители.

„ Откриването на всяка образователна година е събитие, заредено с доста позитивни страсти. Ден, в който университетската общественост се събира, с цел да приветства новоприетите студенти и да сложи началото на една нова година, изпълнена с благоприятни условия за научен и личностен напредък.

Скъпи първокурсници,

Обръщам се първо към вас, тъй като стартира нов стадий от живота ви. Днес вие прекрачвате прага на един от водещите типичен университети в страната с богата история и обичаи.

Пред вас стои вълнуващият път на открития, провокации и личностно израстване. “, съобщи в приветственото си слово ректорът ЮЗУ проф. доктор Николай Марин.

Присъстващите бяха поздравени от Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, както и от заместник-министърът на образованието и науката Емилия Лазарова.

В приветствието си кметът на община Благоевград, Методи Байкушев, посочи, че задачата не е да добиеш познания единствено, с цел да подредиш живота си. Целта на образованието е да опознаеш себе си, да осъзнаеш какъв човек си, с цел да бъдеш потребен за обществото. Важно е да схванеш, че ученето и положителните каузи са път, а не последна дестинация.

„ Помнете, че триумфът се мери по един единствен метод, а точно с какво е съдействал за обществото, за родината си, за своя екип, тъй като не са значими единствено знанията и професионалните умения, само че и това какъв другар и сътрудник си.

Трябва да се стараем всичко, което сме получили да го върнем неведнъж, тъй като нашата страна, нашето общество, университета и преподавателите влагат в нас, а една инвестиция е добра, когато се връща умножена най-малко по две.

Трудете се, обичайте България и работете за нея “, сподели още в словото си кметът на Община Благоевград господин Байкушев.

Наградени за отличния си триумф, с който пристъпват прага на ЮЗУ, бяха пъровкурсниците:

Симона Събева, Мариела Божинова, Снежана Василева, Анелия Иванова, Блажка Илиева, Радослава Христова, Стоян Макендижев, Мартин Паунов, които надлежно към този момент са представители на Правно-историческия факултет, Факултета по публично здраве, Природо-математическия, философския, стопанския, педагогическия, техническия факултет и този по изкуствата.

Специален музикален привет към всички присъстващи на тържественото разкриване на академична година 2024/2025г. насочи Соня Ковачка с осъществяване на песента „ Облаче ле бяло “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР