Тържествено бе осветен параклисът в Белодробна болница(СБАЛББ) – Троян. Ловчанският

...
Тържествено бе осветен параклисът в Белодробна болница(СБАЛББ) – Троян. Ловчанският
Коментари Харесай

Ловчанският Митрополит Гавриил освети нов параклис в Белодробната болница в Троян

Тържествено бе осветлен параклисът в Белодробна болница(СБАЛББ) – Троян. Ловчанският митрополит Гавриил, отец Марин Божков, отец Станимир Маринков осветиха светото място, носещо името на Св. Лука, който е покровител на лекарите.
Присъстваха кметана Община Троян госпожа Донка Михайлова, Главеният секретар на Министерството на здравеопазването госпожа Елена Маркова, националният представител инж. Иван Миховски/ГЕРБ/,зам.областните шефове господин Илиян Тодоров и господин Бойко Пъдарски, общински съветници, най-големият донор инж. Марин Радевски, доста жители, донори, личен състав. Присъстваха също и посетители от община Остермундиген/ Швейцария – дългогодишни сътрудници и донори на болничното заведение.
Владиката благослови присъстващите и увлекателно описа за Св.Лука Кримски. Той посочи и отличи Д-р Цветомила Дудевска като главен уредник по самодейността, акцията и реализацията на този важен акт. Д-р Дудевска от своя страна, благодари на всички, които почетоха събитието, особено на донори, съидейници, медии. Министерството на здравеопазването за инвестицията, направена в болничното заведение тази година. Бяха отпуснати 87 000 лева, които даде страната тогава, към този момент е доставен програмен продукт и хардуер за осведомителната система на болничното заведение, осъществен е и ремонт на покривите на две от постройките на лечебното заведение.
Само за 4 месеца бяха нужни за събирането на 18 562,00 лева Те бяха задоволителни, да се вложат за направата от готовата стоманобетонна структура, превозването, построяването на площадката, облагородяването на терена и закупуването на църковна утвар.
Красивият параклис е направен в гр.Солун от най-реномираната компания за създаване на подготвени параклиси и църкви. С професионалното подпомагане на техният представител Ивайло Николов, беше осъществена организация по поръчка и логистика.
Всички бяха доста щастливи от обстоятелството, че към този момент ще имат храм, в който разтуха за здраве ще търсят пациенти, жители, лекари. Параклисът е честен знак, които утвърждава възприятието за почтеност, честност и морал. Разположен в двора на лечебното заведение, в китният параклис ще
се правят от време на време водосвети, молебени, изповеди, молебствия или празнувания на разнообразни случай и празници.
Дарителската акция продължава за дотъкмяване на изографисването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР