Тържествените заседания на общинските съвети във Велинград и Ракитово, по

...
Тържествените заседания на общинските съвети във Велинград и Ракитово, по
Коментари Харесай

Новите кметове и съветници във Велинград и Ракитово се заклеват

Тържествените съвещания на общинските препоръки във Велинград и Ракитово, по време на които новоизбраните кметове и съветници в двете общини ще встъпят публично в служба, ще се проведат през днешния ден. Сесията в Ракитово ще стартира от 11:00 часа, а във Велинград е планувана за 13:00 часа. Те ще бъдат открити от регионалната шефка на Пазарджик Валентина Кайтазова.

И в двата града бяха избрани отново досегашните кметове - Костадин Коев от ГЕРБ и Георги Холянов, повдигнат от Български земеделски народен съюз.

Във Велинград Общинският съвет е от 29 души, като ГЕРБ резервира своите 11 места и за новия мандат. Местната коалиция ССД-БЗНС има петима представители, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ - по 4, двама са от „ Земеделски национален съюз, по един - от „ Продължаваме промяната-Демократична България “, Местната коалиция „ Левицата/ЗС „ Александър Стамболийски “, ВМРО-БНД. Резултатите от локалния избор бяха атакувани пред Административния съд, само че скоро по-късно жалбата бе оттеглена.

Общинският съвет в Ракитово е от 17 души, като мандати в него завоюваха пет политически сили. 7 от тях са за Български земеделски народен съюз, по 3 - за Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, по 2 - за Българска социалистическа партия и „ Евророма “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР