Тържествена заря-проверка на площад Народно събрание“ по случай 145 години

...
Тържествена заря-проверка на площад Народно събрание“ по случай 145 години
Коментари Харесай

Тържествена заря-проверка по случай 145 години от Освобождението на България

Тържествена заря-проверка на площад „ Народно заседание “ по случай 145 години от Освобождението на България.
 БГНЕС
В нея вземат участие Гвардейският внушителен духов оркестър и представителни блокове от състава на Националната гвардейска част. Командващ на тържествената инспекция (заря) е бригаден военачалник Пламен Йорданов – шеф на щаба на Сухопътните войски.

 БГНЕС

В строя са знамената-светини, знак на най-възвишените обичаи и добродетели на българското войнство, напомнящи за героичния героизъм на Българската войска: Самарско знаме, Щандарт на 1-и конен полк, Знаме на 23-и пехотен Шипченски полк, Знаме на 15-и пехотен Ломски полк, Знаме на 13-и пехотен Рилски полк, Знаме на 25-и пехотен Драгомански полк, Знаме на 30-и пехотен Шейновски полк и Знаме на 6-и пехотен Търновски полк.
 БГНЕС

Преди 145 години на днешната дата възкръсва България - армията на съветския император съкрушава османската империя. Това сподели президентът Румен Радев в словото си за националния празник - 3 март, по време на тържествената заря-проверка на площад " Народно заседание ".

" Днес за втора година посрещаме празника, когато в Украйна бушува война. В нея се избиват мъжете, чиито предци дружно освобождаваха родината ни. Пожарът на войната хвърля искри, които могат да подпалят и нашата рогозка. От нас зависи да не го допуснем. Да не допуснем бесовете да обладаят и нашите души, нашата тирада и нашите дейности. Недопустимо е над България да се вият други флагове, с изключение на родният трикольор ", сподели президентът.

Радев съобщи, че народ, който допусне да подменят историята му, е жертван да загуби свободата си. " Нашата задача е да я съхраним, с цел да пребъде България ", сподели още той.

 БГНЕС

Преди да произнесе словото си, президентът и висш главнокомандващ на Българската войска одобри почетния строй на представителните елементи на армията.
Основните празненства са в столицата, а празнувания има във всички градове в страната.
 БГНЕС

Церемония по издигането на националното знаме във връзка 3 март се състоя по-рано пред Паметника на Незнайния боец в София, а по-късно беше осъществена тържествена промяна на почетния гвардейски часовой пред президентството.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР