Тържествена церемония по изпращането на български военен контингент за участие

...
Тържествена церемония по изпращането на български военен контингент за участие
Коментари Харесай

Наш военен контингент се включва в операцията на ЕС „Алтеа“ в Босна и Херцеговина

Тържествена гала по изпращането на български боен контингент за присъединяване в интервенцията на Европейския съюз „ Алтеа “ ще се състои на следващия ден (19 август) от 10:30 ч. на площад „ Възраждане “ в Плевен. В нея ще взе участие командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

В „ Алтеа “ ще се включат до 110 български военнослужещи о т състава на механизираната рота от междинния районен запас на интервенцията на Европейски Съюз в Босна и Херцеговина.

Основната част на контингента е образувана от 4-и механизиран батальон от Единния център за начална подготовка – Плевен . Допълнен е с военнослужещи от 61-а механизирана бригада – Карлово и 110-и логистичен полк – Пловдив. Задачите, които българските военнослужещи ще извършват в границите на интервенцията, са наблюдаване, защита въз основата и дейности на формированията за бързо реагиране.

Национален пълководец е полковник Красимир Ценов – заместник-началник на отдел „ Логистика “ в Съвместното командване на силите. Помощник-национален пълководец на контингента е подполковник Калоян Стоянов – пълководец на 4-и механизиран батальон от Единния център за начална подготовка. 

В интервала от 21 до 23 юни 2022 година контингентът беше сертифициран за присъединяване в състава на междинния районен запас на военната интервенция на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „ Алтеа “ по стандартите на Съюзното командване по интервенциите и получи оценка „ Боеготов “. Той ще застъпи в дежурство в междинния запас на интервенция „ Алтеа “ до 30 юни 2023 година като одобри осъществяването на дилемите от своите сътрудници, които се предислоцираха през март тази година в база „ Бутмир ” в град Сараево, Босна и Херцеговина.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР