Тържествена сесия бе акцентът сред събитията по повод празника на

...
Тържествена сесия бе акцентът сред събитията по повод празника на
Коментари Харесай

Тържествена сесия и много гости за празника на Берковица /снимки/

Тържествена сесия бе акцентът измежду събитията във връзка празника на Берковица и общината.
Събитието почетоха десетки публични посетители, измежду които народните представители Ирена Димова, Дилян Димитров, доктор Илиян Тимчев, Димитър Аврамов, регионалният шеф на област Монтана Росен Белчев, видинският митрополит Даниил и други Гостите бяха приветствани от ръководителя на общинския съвет Милован Жан Панталеев.
„ Берковица е град съчетал минало със актуалност, богат на естествени дадености, съхранил своя обичай и просвета през вековете, опазил своите обичаи и традиции. Берковица ще продължава да бъде такава, каквато ние я създадем, каквато ние пожелаем. Всичко зависи от всеки един от нас “, сподели ръководителят на общинския съвет Милован Жан Панталеев.
Поздрав за празника насочи кметът Димитранка Каменова.
„ Честваме денят, в който е родена Божията майка и по традиция празник на община Берковица. Нашият богат на история град, опазил културното си завещание и крепко стъпил на земята с взор към бъдещето.
По традиция всяка година на 8 септември, градът под Ком чества за здраве и благоденствие, за благополучие и разцвет, за религия. В този ден желая да благодаря на моите сътрудници и хората, които с делата си градят бъдещето на нашия град, макар компликациите и трудностите. Тези, които обогатяват културния фонд на града, тези които основават актуалната история на Берковица. Красивият ни и преобразяващ се град се гордее в вас-трудолюбиви, будни и виновни съграждани. Щастлива съм, че пазим и развиваме традициите ни. Благодаря и на младите, вие сте тези, които ще продължавате да прославяте Берковица в родината ни и по света “, заяви в словото си кметът.
Подкрепата си към Берковица показаха присъстващите на сесията народни представители.
Ирена Димова прикани членовете на локалния парламент да са усърдни през мандата си, с цел да стане Берковица още по-хубав град за живеене.
Дилян Димитров акцентира, че Берковица е знак на хубост и гостолюбие.
„ Тук има прелестни дадености за развиване на туризма, има божествен кътчета и се веселя, че екипът на локалната администрация работи отлично, с цел да имат младежите бъдеще тук. Заради пандемията живеем в сложни времена, само че Берковица е имала своето минало, настояще и има своето бъдеще-благодарение на хората тук. Наша цел също е да работим и да довършим дружно положителните хрумвания за развиването на общината “, акцентира доктор Илиян Тимчев.
Поздрав по случай празника насочи и регионалният шеф Росен Белчев.
Събитията отдадени на празника на Берковица не престават. В центъра на града има изложба-базар с продукти създадени в района. Предстоят още културни прояви, както и шампионат по ръгби в памет на Димитър Гаврилов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР